"Jeg har alltid vært i mot det, det kan jeg avsløre nå", sa han. "Nedgradering av kategoriseringen av cannabis fra B til C mente jeg var en feil. Jeg er glad for at vi nå tenker oss om en gang til om dette. Jeg tror ikke dekriminalisering vil fungere. Jeg tar gjerne en debatt på det, men jeg er helt sikker på at med det vi nå vet om cannabis, som er mer enn vi visste for ti år siden, vet vi at cannabis kan føre til en alvorlig forverring av helseproblemer".

Gordon Brown, Storbritannias nye statsminister, holdt også i et innlegg på en konferanse nylig, hvor han lovte at regjeringen skulle være knalhardt mot narkotika. Siste måned sa han til GMTV at han var beredt til å reversere nedgraderingen av cannabis: "Grunnen til at jeg ønsker å oppgradere cannabis og gjøre det til en rusgift som folk bekymrer seg over er at vi ikke ønsker å sende ut signaler til tenåringer- slik vi gjør med alkohol - at vi aksepterer disse stoffene."

Nedgraderingen av cannabis, som ble annonsert av daværende innenriksminister, David Blunkett i 2001, og som trådte i kraft i 2004, innebar at brukere ikke lenger skulle arresteres for innehav av små kvanta av cannabis. Etterfølgende kritikk av beslutningen og påstander om at sterkere typer av cannabis nå utgjorde en helsefare førte til at Tony Blair beordret en gjennomgang av loven. Men i 2006 konkluderte denne gjennomgangen med å avvise en reversering av vedtaket.

"Innenriksminister" i den konservative "skyggeregjeringen", David Davis, sier i en kommentar til Labours nye syn på cannabis: "Dette er enda et regjeringsmedlem som foretar en u-sving på politikk de har gått i spissen for det seneste tiåret" Labours tilbakelente holdning til narkotika og innførsel av 24 timers åpningstid på skjenkestedene  har ført til kaos, økt kriminalitet og antisosial atferd på skattebetalernes bekostning".

En grundigere beskrivelse av debatten om cannabis i England i det siste kan du lese her.

En beskrivelse av cannabis betydning for utvikling av schizofreni kan du lese her.