Vellykket aksjonsuke

Et mangfold av aktiviteter dominerte aksjonsuka mot narkotika. Forbundet Mot Rusgift arrangerte sammen med Landsforbundet Mot Stoffmisbruk dagskonferansen "Hasj på blå resept" i Oslo, og "Dialogkonferansen Det Nytter", Fredag var det Aksjonsdag med stor oppslutning fra både tiltak og organisasjoner på Youngstorget i Oslo, og det hele kulminerte med Fakkeltog i Oslo sentrum, med fokus på at Det Nytter. Ca. 2000 mennesker deltok i fakkeltoget, som ble avsluttet med markeringer på rådhusplassen. Også i Stavanger hadde FMR et miniseminar under aksjonsuka. Samme uke hadde Fagrådet for rusfeltet i Norge sin hovedkonferanse i Tromsø, og Norsk Narkotikapolitiforening hadde sin landskonferanse i Tønsberg. Begge arrangementer var sammen med aksjonsuka med på virkelig å sette rusgiftfeltet på kartet i mange sammenhenger. Det Nytter ble særskilt profilert i NRK1 (Dagsrevyen, Østlandssenindgen, Kveldsnytt), og i Aftenposten her og her, hvor du kan lese artikkelen "Misbrukerne tok siste stikk".

Du kan lese Nettavisens referat fra fakkeltoget her og Adresseavisen hadde denne omtalen.

Aksjonsukas nettsted finner du på http://www.narkotikauka.org

Forbundet Mot Rusgift arrangerte, sammen med Landsforbundet Mot Stoffmisbruk, flere arrangementer i løpet av uka.

  • Mandag den 14. oktober ble det arrangeret seminar i Oslo: "Hasj på blå resept".
    Les mer
  • Onsdag/torsdag 16.-17. oktober ble det arrangert en dialogkonferanse for Det Nytter-nettverket (tidligere stoffbrukere som idag lever et stoffritt liv).
  • Fredag den 18. oktober var det aksjons og markeringsdag i samarbeid med "Det Nytter 2002" og fakkeltog mot narkotika i Oslo.