Freddy dos Santos

Hvorfor er det ok å være edru?
Man gjør det man selv har lyst til, og hvis det er å være edru så gjør man det. Kvelden kan være like bra uansett, man slipper angsten og hodepinen dagen etterpå, og ikke minst er man i mye bedre form.

Hvordan oppleves det å være edru?
Det kan faktisk være en øyeåpner å være edru en kveld. For det er ikke å stikke under en stol at mange oppfører seg både unormalt og upassende i beruset tilstand. Og lite tyder på at man selv er annerledes, så det kan være som en liten lærepenge der man skjønner at ikke alt er så smart som det virker som for en som er full.

Må vi ha en unnskyldning for ikke å drikke?
Nei, definitivt ikke. Det er lettere å gjemme seg bak en unnskyldning, men er man sterk nok så klarer man å si at man bare ikke har lyst på.

Hva legger du i ordet fest?
Å møte kompiser og nye folk, ha en avlappa stemning. Før innebar det å flørte litt kanskje, men den tiden er vel over for min del. Dessuten er musikk viktig. Noen ganger passer alkohol inn, men ikke nødvendigvis.

Hva er den viktigste ingrediensen i en vellykket fest?
Venner, stemningen og musikken.

Hvordan opplever du å være edru på fest når de andre drikker?
Er blitt så vant til det at det ikke bryr meg lenger. Savner kanskje av og til å ha noe å holde i, men brus funker jo også til det. Ellers så kan det være vrient å følge med på stemningen utover kvelden når alle blir litt usaklige, men da går man egentlig ikke glipp av så veldig mye uansett.

Hva svarer du når andre spør hvorfor du ikke drikker?
For mitt vedkommende er det ofte fotballen som hindrer meg, men jeg prøver vel å si som sant er, uansett hva årsaken er.