Jeg tok meg en tur til Fredrikke-kantinen på Blindern og spurte fire tilfeldige om de hadde fått inntrykk av at det foregår en legaliseringsdebatt her for tiden, og om de selv hadde noen tanker om legalisering av narkotika.

Mona, Statsvitenskap:

Jeg har lest at Morten Harket og Sting har uttalt seg om legalisering, men jeg har ikke hørt om noe her på Blindern, nei. Jeg er ikke sikker på om jeg synes vi skal legalisere eller ei, har ikke tenkt så mye på det.

Lars Jørgen, Matematikk:

Legaliseringsdebatt her på Blindern? Nei, det må være innad i Studentparlamentet, i så fall. Jeg tror det kan være en ide å legalisere lettere stoffer, så vil sikkert rekrutteringen bli mindre.

Elisabeth, Historie:

Jo, jeg har sett noen plakater og løpesedler om legalisering på oppslagstavler og på lesesalen. Vet at det har vært et møte denne uka. Har ikke så sterke meninger om temaet, men tror vel ikke det har noe for seg å lovliggjøre narkotika.

Tobias, Sosiologi:

Har hørt om noen møter, men er ikke så interessert at jeg har dratt på dem selv. Lenge siden jeg har lest noe om narkotika i Universitas (studentavisen på Universitet i Oslo). Jeg tror det vil være dumt å legalisere narkotika. Tror det vil gi flere brukere. Et forbud er dessuten en grei måte å si i fra at vi ikke aksepterer at folk bruker dop.

Jeg skal ikke påstå at denne lille "undersøkelsen" er representativ. Likevel tror jeg den gir et godt bilde av den gjengse Blindernstudents tanker rundt legalisering; ingen sterk mening hverken for eller imot. Dette på tross av at både Forbundet Mot Rusgift, Fridemokratenes studentlag og Norges Konservative Studentforbund har arrangert hvert sitt debattmøte om legalisering i løpet av våren.

Det er derfor fristende å tenke at det ropes fra hver sin side av barrikadene uten at noen egentlig blir hørt. Men en skal være forsiktig med å konkludere med noe som helst, det ymtes jo frampå om at studentene er blant de mest liberale hva gjelder rusgiftpolitikk. Dog må en kunne påstå at forsøkene på å få i gang en aktiv legaliseringsdebatt på Blindern ikke har lykkes...så langt. Om det er en fordel eller ulempe gjenstår å se. Blindern studentene leser ufortrødent videre...