Alkoholfri vin Forklaringen på det relativt lave salgstallet for alkoholfri vin har Lorentzen følgende forklaring på.
- Mitt inntrykk er at alkoholfri drikke handler man som oftest andre steder enn på polet. Hvis man har selskap og skal tilby de som kjører alkoholfri drikke, går det gjerne i brus eller alkoholfritt øl.

Hvor i butikken setter dere den alkoholfrie vinen?

- Alkoholfri vin skal stå lett tilgjengelig ved inngangssonen. Vi har ikke aldersgrense på alkoholfri vin og alle kan handle alkoholfri vin på polet. I følge lovverket har vi ikke anledning til å selge produkter i konkurranse med for eksempel dagligvarebutikkene. Alkoholfri vin er unntaket fra denne loven, sier Lorentzen.

Alkoholfri vin har ikke det beste ryktet blant vinkjennere, men Lorentzen mener at de gode alkoholfrie vinene finnes, selv om de riktignok er få.

- Det er fremdeles sånn at det er dårligere kvalitet på alkoholfri vin. Vi skulle gjerne hatt bedre alkoholfri vin å tilby kundene våre, men det er ikke et fokus for produsentene. Når det er sagt så har vi noen gode eksempler, men skulle gjerne hatt et bedre utvalg.

Hva gjør dere for å fremme salg av alkoholfri vin?

- Vi jobber for å synliggjøre vårt alkoholfrie sortiment, dette gjøres gjennom plassering, informasjonsmateriell og nettsidene våre. Vi har en gammel brosjyre om vårt alkoholfrie alternativ. Denne blir erstattet av en ny brosjyre i løpet av 2008, forteller Lorentzen.