I en grundig artikkel gjennomgår kriminolog Ragnar Hauge alkoholens historie i Norge, fra historien ble til og fram til vår tid.
Et narkotikapolitisk program, som tar for seg organiseringen av og målsettingene for norsk narkotikapolitikk, blir presentert, med konkrete krav til så vel forebygging og behandling, som lavterskel helse- og omsorgsorienterte tiltak. Det stilles også krav til lovhåndhevelse og sanksjoner. Programmet stiller krav til forsksning og setter norsk narkotikapolitikk inn i et internasjonalt perspektiv.
I en artikkel etterlyser seniorrådgiver i Arbeids- og velferdsdirektoratet, Njål Petter Svensson nye tiltak for å nå ungdom i sviktsonen. ”Gjør vi ikke noe, havner de på Plata eller i rennesteinen”, sier han.
Lise Aasmundstad, selv metadonbruker, diskuterer i et intervju muligheten for å trappe ned eller avslutte LAR-bruken, og holder dette opp mot overdosefaren, som i dag er den viktigste begrunnelsen til at mange fagfolk fraråder nedtrapping.
Mot Rusgift bringer denne gang grundige anmeldelser av så vel Espen Søbyes biografi om Johan Scharffenberg som Sveinung Sandberg og Willy Pedersens bok om ”Cannabiskultur”, og Tor Bruuns og Jahn Otto Johansens bok om ”Alkoholens historie – fra rennesteinen til kongens bord”.
Du kan lese hele tidsskriftet i fulltekst her: