Forbundet Mot Rusgift har i fire år hatt et telt på Blindern. Det har vært et tilbud om et treffsted hvor det ikke serveres alkohol. Meningen med teltet har vært at det ikke skal være et sted for de som ikke nyter alkohol, men et sted for alle.
 
Alle foreningene på Blindern har vært invitert til å holde egne arrangementer, mange har på denne måten hatt mulighet for å vise seg fram for de nye studentene og på den måten kanske få nye medlemmer.
 
Det har vært dagsnye aviser fra hele landet tilgjengelig (til trøst for dem som netteopp har flyttet hjemmefra). Det har vært pc'er hvor de som ikke har fått mailadresse har kunnet lese mailen sin. Målet har ikke vært å lage så spennende program som mulig, men å skape et hyggelig, alkoholfritt treffsted for alle.
 
Tiltaket er blitt evaluert av ekstern forskningsinstans, og fikk godt skussmål. Sosial- og Helsedirektoratet har sett med velvilje på tiltaket, og har sett fram til at tiltaket skulle bli permanent. Men i et brev til Forbundet skriver Universitetet:
 
”UiO ønsker ikke å skape konkurranse mellom STUDiO og FMR. UiO velger derfor å avslå søknaden om plass til et Cafételt i år”.
 
- Der slapp katta ut av sekken, sier leder i FMR, Knut T. Reinås.
– Studentfestvalen har tydeligvis hatt problemer med økonomien. I alle fall heter det at festivalen taper 100 000 kroner bare på at ølserveringen blir utsatt i 2 timer, et vedtak universitetet gjorde uten å samsnakke med festvalledelsen. Man kan da tenke seg at de også taper penger på at ellers øldrikkende studenter oppholder seg i alkoholfrie omgivelser i Cafételtet hele kvelden. At FMR blir presset ut er tydeligvis en kompensasjon for de pengene festvalen taper på utsatt ølskjenking, sier han. Det blir ikke noe alkoholfritt tilbud etter kl. 16.00 under Studentfestivalen i år, dersom UiO og festvalledelsen får det som den vil.
- Det er grunn til å minne om at etter studentfestivalen i 2002 advarte både sosionomtjenesten og helsetjenesten på Blindern mot studentfylla under festvalen, og det var derfor vi tok initiativ til et samarbeid om et alkoholfritt festivaltelt. Det første året ble vi tatt imot med åpne armer av festivalledelsen, men så ble visst tiltaket litt for vellykket, og vi blir oppfattet som en konkurranse, sier Reinås.
Studiedirektør Monica Bakken i universitetsledelsen har avslått å møte representanter for FMR for å diskutere saken.
 
Du kan lese et oppslag om saken i VG-nett.
Du kan lese hvordan sosial- og helsemyndighetene på Blindern advarte mot studentfylla i 2002 i Universitas.
Du kan lese at STUDiO påstår at de taper 100 000 kroner på utsatt ølsalg i Universitas.
Du kan lese om en undersøkelse som viser at det er mye alkohol i studentpolitikken her.
Her kan du lese programmet for siste års cafetelt hos FMR