Uttalelse fra FMRs årsmøte

Alkoholfrie drikker til restaurantene

akoholfrie drikker på restaurantene

Forbundet Mot Rusgift vedtok på sitt årsmøte en uttalelse om alkoholfrie drikker, og muligheten for at Vinmonopolet også kan levere til kafeer og restauranter. Uttalelsen er sendt til regjeringen og Vinmonopolets ledelse.

Til Regjeringen v/statsminister Erna Solberg og helseminister Bent Høie
Kopi:  Vinmonopolet v/adm. dir. Tanja Elisabeth Hunter og styreleder Ellen Seip

                                                                                                                                                                                                                             Oslo 23.09.2020

Alkoholfrie drikker til restaurantene

Vinmonopolet har nå et stort utvalg av alkoholfrie drikker. Omsetningen av alkoholfrie viner og alkoholfritt øl øker. Men Vinmonopolet har i dag ikke anledning til å selge hverken alkoholfrie drikker eller alkoholholdige drikkevarer til restauranter, etter at engrossalget til restauranter ble overført til Arcus i 2001.

Kafeer og restauranter har imidlertid gjennomgående et svært dårlig utvalg av alkoholfrie drikker, både alternativer til vin og til øl. Disse serveringsstedene er henvist til å anskaffe slike drikker fra andre omsettere enn Vinmonopolet, dersom de skal ha tilgang til dem.

Forbundet Mot Rusgift, samlet til årsmøte den 12. september 2020 mener det må gjøres et unntak fra forbudet mot at Vinmonopolet kan selge til restauranter og kafeer, slik at serveringssteder også må få anledning til å selge alkoholfrie viner og alkoholfritt øl som er levert av Vinmonopolet.

Underskrift_300x192.png