FMR sitt opplysning og studiearbeid

En av målsetningene til Forbundet Mot Rusgift er å spre kunnskap og interesse for norsk alkohol- og narkotikapolitikk. Fagfeltet er stort. Vi prøver så godt vi kan å holde oss oppdatert på feltet. For å opprettholde og spre interesse for alkohol og narkotikapolitiske spørsmål, stiller FMR med studiemateriell og en "veileder" hvis flere enn 5 ønsker å starte en studiesirkel om alkohol- og narkotikarelaterte problemstillinger.

FMR stiller også mer enn gjerne opp for å holde foredrag. Det er ikke nødvendig at det blir holdt i forbindelse med en studiesirkel.

Foredragene vi kan holde er:

  • Norsk narkotikapolitikk- har den noen framtid?

I foredraget vil vi komme inn på spørsmål som: hvilke målsetninger har norsk narkotikapolitikk? Hvor stort er narkotikaproblemet i Norge? Er narkotikaproblemet et evig voksende onde?

  • Norsk alkoholpolitikk
Dette foredraget prøver å gi svar på spørsmål som: På hvilken måte har oppfattelsen av alkoholproblemet endret seg historisk. Hva styrer befolkningens alkoholkonsum? alkoholpolitikk og alkoholkultur, hva styrer hva?
  • Er avhold aktuelt i dag?
På slutten av 1800-tallet og begynnelsen på 1900-tallet var avholdsbevegelsen en av de store sosiale bevegelsene. Sammen med lekmannskristendommen, arbeiderbevegelsen, målsaken og den politiske mobiliseringen, var avhold og måteholdsbevegelsen med på å skape et engasjement som viktig i vår demokratiske tradisjon. I dag er bildet annerledes. Problemforståelsen har endret seg, det har også organisasjonene. Dette er en utvikling som vil bli belyst i foredraget.

Er dette av interesse? Ta gjerne kontakt med oss. Du treffer FMR på post@fmr.no eller du kan kontakte Frode Skjelbred på 47 2 77 44 2.