www.fmr.no

Russepresidenttreff i Oslo:

Russefeiring med mindre fyll?

Publisert 2003-11-16

14.11.2003 var 120 russepresidenter fra hele landet samlet i Oslo rådhus for å drøfte en mer forsvarlig russefeiring. Forbundet Mot Rusgift sto bak initiativet.
Sammen med Vegdirektoratet, Politidirektoratet og Utdanningsforbundet hadde FMR invitert til en idedugnad hvor målsettingen var å gjøre russefeiringen mer forsvarlig, med mindre fyll, sikrere kjøring, ingen overgrep eller straffbare handlinger, og at alle skal få en så god eksamen som mulig.

-Det er klart at dette kan være ambisiøse målsettinger, men jeg mener at vi allerede er kommet et godt stykke på vei, sier leder i FMR, Knut T. Reinås. Det at 150 representanter for v.g. skoler over hele landet er villige til å bidra til en forbedret russefeiring lover godt. Mange av forslagene som kom fram er det vel verdt å bygge videre på. Selvfølgelig kommer man aldri helt i mål, men russen ønsker å ta alkoholen mer alvorlig og å mobilisere til kamp mot narkotika. Russen ønsker å bidra til færre trafikkulykker, ved, i samarbeid med Vegdirektoratet å gjøre russebiler og -busser sikrere. FMR vil komme tilbake med en større presentasjon av kampanjen for en mer forsvarlig russefeiring på disse sidene senere.

Forbundet Mot Rusgift er en organisasjon som retter seg mot studenter. -Men det er jo også et formål at framtidige studenter kommer seg helskinnet gjennom russetiden, sier Knut T. Reinås.

Her kan du lese oppslag om arrangementet i Østlandssendingen, den 15.11.03.

Du kan lese oppslag om trafikksikkerhet og russ i Aftenposten, og i Dagsavisen

Vis bildeserie