www.fmr.no

FMR skal fjerne den farlige fylla under russefeiringen

Publisert 2005-05-13

Forbundet Mot Rusgift har fått støtte fra Helse og rehabilitering til et prosjekt hvor målet er å gjøre russefeiringen til en positiv opplevelse for russen. Vårt mål er å fjerne den farlige fylla under russefeiringen, sier leder i Forbundet Mot Rusgift, Knut Reinås.

Dømmekraft

Mange av russen går ut av russefeiringen med opplevelser som setter dype spor. Vi vet at det skjer voldtekter, store ulykker og at mange blir med på aktiviteter som de aldri ville deltatt i dersom de ikke hadde mistet dømmekraften gjennom for stort alkoholdforbruk. Det er dette FMR har tatt tak i og skal gjøre noe med.

Ringdans

Alkoholfri konsert på St. Hanshaugen

Gjennom den prosessen vi har startet, er det gledelig å se at vi kan bygge videre på alt det positive russen gjør. I går var det en alkoholfri konsert på St. Hanshaugen, innsamling til barn og ungdom med kreftsyke pårørende og en ungdomsgjeng som bryr seg. Ved å spre kunnskap om de positive aktivitetene som russen setter i gang, vil vi bidra til å endre holdninger og dermed handlinger til russekullene i årene som kommer.
Her finner du russenummeret av vårt tidsskrift "Mot rusgift" med tittelen "Russefeiring - en akseptert unntakstilstand?"
  application/octet-streamRuss og rusgift
application/octet-streamAlkoholfri konsert for kreftsaken