www.fmr.no

Veldedighetskonsert på St. Hanshaugen 12.05.05

Av Frode Skjelbred

Publisert 2005-05-13

Forbundet Mot Rusgift arrangerte og Russen inviterte til veldedighetskonsert på St. Hanshaugen fra 1700 - 1900. Det var godt vær og mange hadde tatt turen til parken. Presidenten for Oslo og Akershusrussen, Sophie Fuglesang, ønsket velkommen før seks russ fra Hartvig Nissens Skole spilte og sang sin egenkomponerte "Bussen".

Salsakurs
En sang der ironien var mer framtredende enn den musikalske kvaliteten. Deretter var det afrikansk trommekonsert. Her fikk publikum være med på rytmene, og russen stilte opp og var med på dansen. Russen fra Nissen viste også sitt eget humoristiske "dansenummer". Etter en opptreden med arabiskinspirert elektronisk musikk, fikk publikum et lynkurs i Salsa av Luis Gutireres før Electrocutango avsluttet kvelden.

Russen samlet inn penger til barn og ungdom med kreftsyke pårørende under arrangementet. "Dette var et godt arrangement der russen fikk vist at de bryr seg. Det var god stemning på St. Hanshaugen i kveld" uttalte Sophie Fuglesang ved arrangementets slutt. Hun gjør det også klart at konserten nå ble arrangert for første gang. Det burde sikkert ha deltatt flere russ, men vi må begynne et sted. Dette arrangementet har gode rammer og vi støtter en god sak. Til neste år er det flere erfaringer å bygge på, da vil sikkert enda flere russ komme.

Lederen i Forbundet Mot Rusgift, Knut Reinås, var godt fornøyd med arrangementet. "Vårt mål er å fjerne den farlige fylla under russefeiringen. For å klare dette samarbeider vi med russen om å lage gode alkoholfrie arrangementer. Dette er et pionerprosjekt. Vi vet også at russen bryr seg og ønsker å drive med veldedighet. Dette er et av flere tiltak som gir russefeiringa et mer positivt innholdm" uttalte Reinås. Denne ettermiddagen i mai viste russen og St. Hanshaugen seg fra sin beste side. Engasjert og positiv russ med godt humør i fint vær i parken. I går var St. Hanshaugen et flott sted å tilbringe en sommerkveld i Oslo.

Se også FMRs russeside www.fmr.no/russ med informasjon om vårt samarbeid med russen.
Her finner du russenummeret av vårt tidsskrift "Mot Rusgift" med tittelen "Russefeiring - en akseptert unntakstilstand?"


  1 / 5 
 
Ringdans 
Ringdans