www.fmr.no

Webinar den 22. juni kl. 18.00-20.00

Narkotikasituasjonen i Afghanistan, Colombia og Mexico

Publisert 2021-06-09

I anledning FNs internasjonale dag mot narkotika den 2. juni, arrangerte Forbundet Mot Rusgift webinar om narkotikasituasjonen i de landene som produserer kokain, opium og cannabis, og hvor store kriminelle organisasjoner og nettverk står for produksjon, transport og distribusjon til markedene i resten av verden. Hvordan påvirker etterspørselen i Vesten situasjonen i produsent- og transittlandene? Nedenfor ser du hvilke innlederre som bidra. Vi legger ved et opptak av webinaret nedenfor.

 

Arne Strand.png
  Arne Strand: Narkotikasituasjonen i Afghanistan, før, under og etter Taliban, og mulig situasjon i lys av vestlig tilbaketrekking fra landet.

Arne Strand er forskningsdirektør ved Christian Mikkelsens Institutt, og har ledet flere evalueringer og forskningsprogrammer i og om Afghanistan.

 

Martha Skretteberg.png
  Martha Rubiano Skretteberg: Den narkotikapolitiske situasjonen i Colombia.

Skretteberg, opprinnelig fra Colombia, er generalsekretær i Caritas Norge, en hjelpeorganisasjon som arbeider for å bedre hverdagen for mennesker i Norge og i land i Europa, Afrika, Asia og Latin-Amerika.

Øystein Schjetne.jpg
  Øystein Schjetne Narkotikatrafikken og -situasjonen i Mexico og andre transittland.

Schjetne er leder av stiftelsen Golden Colombia som bl.a. er opptatt med å informere om problemene narkotikatrafikken forårsaker i produksjons- og transittlandene.

Webinaret er gratis og åpent for alle. Tidspunktet er den 22. juni kl. 18.00-20.00, Vil du være med, så send en epost til informasjon@fmr.no, med teksten "Jeg blir med", så sender vi deg lenke til webinaret. Vel møtt.