Rådet noterer med bekymring at til tross for dets pågående dialog med regjeringene det gjelder, fortsetter i et antall land driften av stoffinjiseringsrom (sprøyterom) hvor stoffavhengige straffefritt kan bruke narkotika, som er anskaffet på det illegale markedet, som Australia, Canada, Tyskland, Luxembourg, Nederland, Norge, Spania og Sveits. Rådet beklager at intet er blitt gjort for å avslutte driften av slike tiltak i de angjeldende land, og i noen tilfeler har antallet slike rom også økt. Noen av tiltaken i disse landene tilbyr også arealer hvor stoffbrukere kan inhalere stoffer i tillegg til å injisere.
 
Rådet vil gjenta at etablering og drift av slike rom for bruk av narkotika, står I motsetning til de internasjonael narkotikakontrollavtalene, spesielt artikkel 4 i 1961-konvensjonen, som forplikter statene til å se til at produksjon, bearbeiding, import, eksport, distribusjon, handel med, bruk og innehav av narkotika er begrenset bare til medisinske og vitenskapelige formål
 
Rådet mener at enhver nasjonal, statlig eller lokal myndighet som tillater etablering og drift av rom eller enhver annen kanal for å lette misbruket av narkotika, ved injeksjon eller enhver annen inntaksmåte, også tilveiebringer en mulighet for illegal narkotikadistribusjon. Rådet vil understreke at regjeringer har en plikt til å bekjempe illegal narkotikatrafikk i alle former og at underskrivere av 1988-konvensjonen er forpliktet til, i samsvar med deres grunnlovsmessige prinsipper og de grunnleggende konseptene i deres rettsystem, å stemple som en kriminell overtredelse  alt innehav og kjøp av narkotika for personlig, ikke-medisinsk bruk .
 
I noen områder har lokale myndigheter oppmuntret eller fremmet etablering av rom for misbruk av narkotika. Rådet vil understreke at det er regjeringen som er ansvarlig for å se til at landets forpliktelser overfor narkotikakonvensjonene blir overholdt.
 
Rådet vil oppmuntre alle regjeringer til å sikre at effektive tiltak blir satt i verk for å holde stoffbruk og spredningen av HIV/AIDS under oppsikt og kontroll, i samsvar med de forpliktelsene de har overfor de internasjonale narkotikaoverenskomstene. Rådet oppfordrer regjeringene i de land hvor sprøyterom er i gang, til å skaffe adekvate tjenester til dem som trenger behandling og rehabilitering, i samsvar med de internasjonale narkotikakontrollavtalene, heller enn å drive slike rom.   
Du kan lese rådets rapport her.