Dans på OsloMet

La det studenterswinge

FMRs kursvirksomhet med Studenterswing på OsloMet går sin gang. Vi syns det er fint med et akoholfritt dansetilbud, sier studentene. Det blir også nytt kurs på Kristania Høyskole snart, sier prosjektleder Miriam Dørre. 

Alle kan danse

Studenterswing har blitt arrangert av FMR som et tiltak for ungdom som ønsker, og trenger, et alkoholfritt tilbud. Kursene arrangeres for øyeblikket kun på universitetene i Oslo som en slags prøveperiode, men arrangørene planlegger å utvide prosjektet til hele landet, over de neste årene.

Gøy å komme ut av komfortsonen

Sandra, Ragnhild, Malin og Bethina har vært med på alle de tre kurskveldene. De fikk vite om kurset gjennom OsloMets Instagram-konto, som de påpeker at er en veldig god måte å informere om arrangementer som skjer på skolen.

Jentene forteller at kurset har vært veldig gøy og artig, og at det ikke har vært kleint.  

– Hva synes dere om alkoholfrie arrangementer?

– Det er veldig bra. Det er mye som er lagt opp rundt alkohol, som for eksempel barhopp i fadderuka. Det er vanskelig å tilpasse seg et sånt miljø, sier Sandra.

Alle jentene har gått på folkehøgskole, og er godt vant med en hverdag uten alkohol. Derfor synes de det er flott med et lavterskeltilbud der man kan komme og bare ha det gøy med venner og fremmede.

swingjenter.jpgDette var de første som dukket opp til den aller første kurskvelden. Nå er de glade for at de ikke snudde i døra. Fra venstre: Bethine Imerik (20), Malin Roseng (20), Ragnhild Steilbu (21), Sandra Løvskogen (20). FOTO: Regine Aastrup Lia

Du kan lese reportasjen i Journalen