Det er derfor uheldig at norske massemedia ikke greier frigjøre seg fra forestillingen om "medisinsk marihuana", sier Reinås.

Marihuana - som består av tørkede deler av cannabisplanten, er et tobakksliknende produkt av utseende og inneholder over 400 ulike kjemiske stoffer. Dersom man inhalerer marihuana-røyk, får man i seg  skadelige stoffer, hvorav noen er rusframkallende. Det finnes intet grunnlag for å forskrive dette produktet som medisin. Undersøkelser har heller ikke påvist objektive effekter i forhold til smertelindring hos MS-pasienter eller epilepsipasienter.

Derimot har det vært antatt at dersom noen av komponentene i cannabisplanten skulle ha en smertelindrende effekt, burde det gå an å isolere denne eller disse komponentene, og distribuere dem i tablettform eller en annen medikamentform. Slike forsøk er blitt gjort, og på denne måten har man både trukket ut ett av de aktive stoffene i cannabis, THC, og man har også lykkes i å framstille dette syntetisk. Disse preparatene er tilgjengelige som medisin i noen land.

Hvorfor er ikke disse preparatene blitt noen suksess? Forskning har ikke påvist noen stor medisinsk fordel ved å bruke dem. Det er dessuten ikke dette legaliseringsbevegelsen vil. De vil legalisere marihuana og hasj.

Forbundet Mot Rusgift har lagt ut flere artikler om "medisinsk marihuana" på sin hjemmeside, www.fmr.no.
Du finner artikkelen: "Cannabis og Multippel Sklerose" her.

Du finner artikkelen: "Marihuana ikke effektivt i behandling av Epilepsi og MS" her.

Du finner artikkelen: "Cannabis i kreftbehandling" her.