Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Forståelse

Medisinsk og sosialpolitisk forståelse

Jeg er også Mamma

Mødre i LegemiddelAssistert Rehabilitering

31.oktober.2013
Litt innblikk i hva det innebærer å bli gravid og få barn når en går på LAR.
Les mer...
waal-100

Den som vil, skal få den beste behandling vi kan gi

05.februar.2009
Noen vil med respekt kalle ham dr. LAR. Andre vil bruse opp i irritasjon bare de hører navnet. Professor i psykiatri, Helge Waal er en mann med sine meningers mot som har satt og setter spor etter seg innen norsk rusgiftforskning, spesielt innen legemiddelassistert rehabilitering. ”Mot Rusgift” traff ham en ettermiddag på kontoret hans i LAR ØST på Ullevål i Oslo.
Les mer...
Kari-Henriksen-100

Legemiddelassistert rehabilitering (LAR) - sett i et helsepolitisk lys

04.februar.2009
Helse- og omsorgsdepartementet har det politiske ansvaret for LAR i Norge. Mange er enige om at ikke alt fungerer som det skal i LAR, og at mye kan forbedres. Vi har derfor snakket med statssekretær, Kari Henriksen, for å få en forståelse av hvordan man nå i departementet vurderer utfordringene rundt LAR.
Les mer...

Foreslås integrert i ordinær spesialisthelsetjeneste

Legemiddelassistert rehabilitering - LAR:

12.juni.2005
Sosial- og helsedirektoratet har nå konkludert etter evalueringen av LAR-tiltakene i Norge. Metadon- og Subutex-behandlingen av heroinavhengige skal bli lettere tilgjengelig, men styringen av tiltakene forblir på spesialisthelsenivå. De regionale metadonsentrenes funksjon foreslås endret fra 1. januar 2007. Foreløpig blir alt ved det gamle.
Les mer...

Tilsyn med legers forskrivning av vanedannende legemidler

Helsetilsynet:

06.august.2004
De siste månedene har det vært flere leserbrev og artikler i Vestfold-avisene om leger og hvordan de forskriver vanedannende legemidler. Fylkeslege Svein Lie og seniorrådgiver i Helsetilsynet i Vestfold, Svein-Erik Ekeid, orienterer her om bakgrunnen for at Helsetilsynet har reagert i forhold til to leger i Vestfold i løpet av de siste par årene.
Les mer...

Fastleger unngår stoffavhengige

06.august.2004
En stoffavhengig trondhjemmer døde etter at to leger skrev ut tusenvis av piller til ham. Den avdødes fastlege kjente ikke til at pasienten også fikk utskrevet medisiner hos andre. Situasjoner som denne gjør at mange fastleger kvier seg for å ha stoffavhengige pasienter på listene sine,
Les mer...

Medisinsk forståelse, rusbruk og avhengighet

01.august.2001
Noen kjemiske stoffer påvirker sentralnervesystemet på en slik måte at det kan framkalle behag. Både mennesker og dyr vil i slike tilfeller få en tendens til å gjenta bruken av dem. Når de er brukt en rekke ganger, vil nervesystemet innstille seg på at de er der (neuroadaptasjon). Da kan det bli det ubehagelig å ikke bruke stoffene. Dette skriver MARIO i en bakgrunnsartikkel på...
Les mer hos MARIO