Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Rusmiddelpolitikk

Her finner du henvisninger til bøker, hefter, utredninger, artikler, foredragstekster og uttalelser med særlig relevans for den rusgiftpolitiske debatten, som vi har lagt ut i fulltekst eller lagt pekere til.

FMR triller terningen: Venstre

27.juni.2021
Hver uke frem mot valget skal FMR trille terningen på stortingspartienes rus- og alkoholpolitikk. Forrige uke fikk partiet Rødt terningkast tre. Neste parti ut er Venstre.
Les mer...

Kamp mot økte rusgiftskader - nei til legalisering av hasj!

1. mai 2011:

01.mai.2011
- Vi er inne i en turbulent narkotikapolitisk periode, sa Knut T. Reinås i sin tale på Forbundet Mot Rusgifts 1. mai-arrangement i Oslo. Legaliseringsbevegelsen driver nå lobbyarbeid i forbindelse med regjeringens kommende stortingsmelding om narkotikapolitikk. - De vil ikke lykkes, fordi de beste argumentene er for en restriktiv narkotikapolitikk, sa Reinås.
Les mer...

Kurs for folkevalgte i Oslo og Akershus

Rusgiftpolitikk på Stortinget

15.november.2010
I samarbeid med samtlige partifraksjoner i Stortingets Helse- og omsorgskomite arrangerte Forbundet Mot Rusgift et tre kvelders kurs for folkevalgte i Oslo og Akershus. Temaene var alkoholpolitikk, narkotikapolitikk og behandling.
Les mer...

- Den største kampen står nå på narkotikaområdet

FMR 1. mai:

01.mai.2010
I sin tale på FMRs 1.mai-arrangement sa forbundsleder Knut T. Reinås at den nye legaliseringsbevegelsen nå utgjør den største utfordringen for rusgiftmotstanden. Han nevnte både legaliseringstilhengerne ved Kriminologisk Institutt og sosiologiprofessor, Willy Pedersen som aktivister i denne sammenhengen. Men motstanden mot den slags tanker vokser. I LOs tog på Youngstorget hadd...
Les mer...

Heroinforskrivning dyrere enn ventet

Danmark:

16.mai.2009
Forsøksordningen med legeordinert heroin blir dyrere enn det danske Sundhedsministeriet først har antatt - spesielt prisen på heroin blir høyere enn forventet.
Les mer...

Velferd, frihet og rett til et verdig liv uten rusgift

1. mai 2008

01.mai.2008
I sin 1. mai-tale la lederen i Forbundet Mot Rusgift, Knut T. Reinås vekt på at kampen mot rusgift er et ledd i et større arbeid for velferd, frihet og et verdig liv, som utkjempes av mange i og utenfor Norge i dag. Han krevde også frigivelse av den argentinske antinarkotika-aktivisten, Claudio Izaguirre. Han kritiserte også behandlingspessimismen, og viste til at Det Nytter-b...
Les mer...