Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

UTGAVE 112 - Den viktige kampen mot legalisering av cannabis

MR-collage-112-lite

Om Mot Rusgift nr 1/2018

Last ned som PDF. Bli abonnent: Vi har nå gleden av å tilby deg/ditt studiested/din arbeidsplass et abonnement på tidsskriftet Mot Rusgift for kr 300,- for 4 nummer, fritt tilsendt.

Les mer...
knut-lite

På villspor

Helse- og omsorgskomiteen i Stortinget  la i sin innstilling til statsbudsjettet for 2018 inn bl.a. følgende merknader:  

Les mer...
Bildet: Styrkene vendte hjem fra koloniene, og den såkalte nellikrevolusjonen oppsto i 1974

Narkotikasituasjonen i Portugal – og den norske narkotikapolitikken

I denne redigerte samtalen med professor Helge Waal ser vi på narkotikasituasjonen i Portugal. Waal har vært i Portugal mange ganger og har drevet sammenlignende studier om narkotikapolitikken både i Portugal og i andre europeiske land. Her foretar han også en sammenligning mellom den norske og den portugisiske politikken og gjør seg noen tanker om hva en norsk narkotikakommisj...

Les mer...
AdobeStock_93531711

– Minimumsstraffen for gatesalget altfor lav

Selv om det har vært en stor nedgang i kriminalitet de siste årene, kan mye tyde på at enkelte kriminelle ungdomsmiljø i Oslo har hardnet. – Jeg har i løpet av de siste 14 dagene hatt både en pistolmunning rettet mot meg, grepet inn i et knivangrep og funnet flere macheter på pågrepne, sier Jan Erik Bresil, politioverbetjent ved forebyggende seksjon i Oslo-politiet.

Les mer...
AdobeStock_174229965

Kan Cannabisbruk forårsake psykoselidelser?

Schizoaffektiv lidelse er en blandingsform av schizofreni og bipolar lidelse. Det er en aktiv diskusjon om det dreier seg om flere separate lidelser eller tilstander i forskjellige deler av et kontinuerlig spekter.

Les mer...
AdobeStock_13775227

Bruk av cannabis og helseskader

En studie fra USA viser at folk opplever at cannabis er mindre farlig enn de mente før [1]. Og kanskje ble cannabis sine farer oversolgt tidligere. Det er kanskje færre farer forbundet med cannabis enn med alkohol [2]. I tillegg ser vi en økende bruk av cannabis som legemiddel [3].

Les mer...
AdobeStock_76578502

Medisinsk cannabis

Hvilke medisinske egenskaper har cannabis? Hva er virkningen av at flere stater har godkjent marihuana som medisin? Debatten har pågått i flere tiår.

Les mer...