Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

UTGAVE 110 - Alkohol & idrett

Mot Rusgift nr 110 - Alkohol og idrett

mr110-forside-ingress

Om Mot Rusgift nr 1/2017

Last ned som PDF. Bli abonnent: Vi har nå gleden av å tilby deg/ditt studiested/din arbeidsplass et abonnement på tidsskriftet Mot Rusgift for kr 300,- for 4 nummer, fritt tilsendt.

Les mer...
knut-lite

Leder: Alkohol & idrett

Idretten skal være et trygt sted for foreldrene å sende barn og unge, hvor de får utvikle seg positivt, og lærer å kjenne idrettsglede og vennskap i et sunt miljø, hvor voksne, trenere og foreldre som deltar går foran som gode rollemodeller, også når det gjelder å holde idretten og samværet alkoholfritt.

Les mer...
AdobeStock_77446922

Kunnskapsturneen «Idrett og alkohol»

Forbundet mot Rusgift har gjennomført Kunnskapsturneen «Idrett og alkohol» Det har FMR gjort og gjør med god hjelp fra Idrettsforbundet, flere av idrettskretsene, Skiforbundets Erik Røste, organisasjonen «Idrett uten alkohol», Actis, ishockeyklubben Stavanger Oilers, Tromsø Swingklubb, Nordhordland Folkehøgskole, NTG Kongsvinger og andre gode krefter.

Les mer...
Mari Greta Bårdsen

Skjenking på idrettsarenaer

Nordmenn drikker mer enn før. Vi får stadig flere arenaer i samfunnet der det serveres alkohol, fra frisøren og interiørbutikken til kino og bibliotek. At det så ofte er alkoholservering for eksempel på ulike kultur- og idrettsarrangement gjør det nettopp ugreit å ha med barn, sa Mari Greta Bården, politisk rådgiver i Actis.

Les mer...
SigmundLoland

Idrett, alkohol og verdier

Med over 2,2 millioner medlemskap er Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komite (NIF) en folkebevegelse. Rundt åtte av ti barn er idrettslagsmedlemmer gjennom oppveksten. I tenårene slutter mange med organisert idrett, men de har med seg både verdier og holdninger inn i voksenlivet.

Les mer...
Nordis Vik Olausson

Norges Idrettsforbunds syn på alkohol i idretten

Da FMRs kunnskapsturne om idrett og alkohol var kommet til Ås, holdt Nordis Vik Olausson, som er styreleder i Akershus Idrttsskrets et innlegg om idrett og alkohol slik Norges Idrettsforbund ser det. «Dette er et stort og utrolig viktig tema», sa Olausson, som snakket både som styreleder i Akershus Idrettskrets også som ex-medarbeider i Vinmonopolet i over 5 år.

Les mer...
Kunnskapsturneen

Ingen alkoholservering på Idrettsgallaen

KRISTIANSAND (Mot Rusgift) – Idrettsgallaen i Vest Agder er alkoholfri! Det understreker Terje Larssen, organisasjonssjef i Vest Agder Idrettskrets. Han er en av tre innledere under Kunnskapsturneen Idrett og alkohol i Kristiansand.

Les mer...
AdobeStock_75577362

Skistjernene som rollemodeller

Skipresidenten Erik Røste har hatt en travel vinter. Bare noen dager etter at han deltok på møte i «Kunnskapsturneen Idrett og alkohol» i Kristiansand i september i fjor, braket det løs. Først med Sundby-saken – så med Therese Johaugs leppekrem. 

Les mer...