Velkommen til FMRs studentsider!

Det viktige er jo å bli kjent, og få en god start på studiet

Det gjelder fadderuka

2014-08-20

Drikkepress blant studenter i Trondheim


2009-09-29
Martin Strand er bacherlorstudent på tredje året i matematikk. Da linjeforeningas faddere inviterte til fest, klasket han soloflaska i bordet: – Fadderuka er ekskluderende om man ikke er med på stupfyllkulturen, skriver Universitetsavisa i Trondheim.


Ny undersøkelse på UiO:

Studentene drikker mye mer enn før

2007-09-05
Kvinnelige studenter har økt sitt alkoholforbruk med 28 prosent fra 1997 til 2006. For mannlige studenter er økningen på 23 prosent. Økningen er størst blant kvinnelige studenter mellom 25 og 29 år. I denne gruppen økte alkoholforbruket med 42 prosent fra 1997 til 2006. Dette viser en ny SIRUS-rapport som ble offentliggjort i dag.


Universitetet i Oslo:

Studentfestivalen er i gang - ølet flommer


2007-08-15
Ølet flommer når studentene kommer tilbake ved semesterstart, og får nå skylden for manglende integrering av særlig studenter med minoritetsbakgrunn, skriver Dagsavisen. Samtidig har universitetsledelsen og festivalledelsen fjernet det alkoholfrie cafételtet som på tidligere studentfestivaler har vært et tilbud til de studentene som ønsket et alkoholfritt festivaltilbud.

Studentfestivalen i Oslo:

UiO ønsker ikke alkoholfritt tilbud på campus

2007-05-23
PrikkerUniversitetet i Oslo har i forståelse med ledelsen for studentfestivalen bestemt seg for å stoppe det alkoholfrie cafételtet som Forbundet Mot Rusgift har hatt på Blindern de siste fire årene. Tiltaket var for populært og trakk for mange kunder vekk fra serveringen.

15. - 24. august:

Studentfestivalen i Oslo 2006


2006-05-24
Studio 2006Besøk Cafeteltet under studentfestivalen. I teltet blir det "tema-dager". FMR står som vanlig for arrangementet i Cafeteltet under studentfestivalen.

Ønsker du et foredrag eller å være med på en studiesirkel?

StudiesirkelEr dere 5 eller flere som ønsker å starte en studiesirkel om alkohol- og narkotikapolitikk så tilbyr FMR å stille med veileder og studiemateriell.

FMR søker kontaktpersoner og brosjyredistributører!


2005-09-17
vervebrosjyreFMR søker personer ved de ulike høyere lærestedene over hele landet til å spre våre nye vervebrosjyrer og til å henge opp våre nye plakater.

Studentfestivalen ved Universitetet i Oslo

Vellykket Cafetelt

2005-09-01
FMR var ansvarlig for driften og arrangementene i Cafeteltet under studentfestivalen. FMRs ønske var at Cafeteltet bidro til et mangfold i aktivitetstilbudet under festivaldagene og utgjorde et alkoholfritt alternativ. Cafeteltet bidro til å dempe drikkepresset blant studentene under Festivaldagene og var et treffsted for nye studenter i et alkoholfritt miljø.

Vil du være fadder ved UIO eller kjenner du noen som vil?


2005-05-20
Som du sikkert vet har FMR de siste årene hatt et telt på universitet i Oslo mellom HF og SV. Der har vi hatt mange ulike arrangementer og en café. FMR har vært opptatt av å ha mange gode tilbud slik at det blir attraktivt å være et sted uten alkoholservering. Vi er blitt lagt merke til!

Studentfestivalen 2004

2004-07-19
Kristin ved CafeteltetFMR samarbeidet med Studio 04 (festivalledelsen) på Blindern, og hadde ansvar for et rusgiftfritt telt på Blindern under hele Studentfestivalen 10. - 25.august. Vi har hatt danseoppvisning, dansekurs, presentasjon av organisasjoner, foredrag, teater, cabaret, spill, aerobic, musikkquiz, filmquiz og mye mer. Her kan du lese om og finne bilder av arrangementene som har vært.

Lei av "billig øl og alle rettigheter"- fester?


Har du lyst til å være med i et sosialt miljø der du ikke trenger å føle deg som en festbrems fordi du ikke drikker?
Vil du lære mer om rusgifter?
Vil du være med på å påvirke norsk narkotikapolitikk?
Bli med i FMR
- studentorganisasjonen for deg som krever litt mer!

Vil du ha FMRs bokmerker?

FMRs bokmerkerFMR var med i startpakkene ved flere Universiteter og Høgskoler ved studiestart høsten 2002 med tøffe sorte bokmerker. På bokmerkene finner du litt informasjon om positiv rus og om FMR. Vil du også ha bokmerker?