Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Drikkepress blant studenter i Trondheim

29.september.2009
Martin Strand er bacherlorstudent på tredje året i matematikk. Da linjeforeningas faddere inviterte til fest, klasket han soloflaska i bordet: – Fadderuka er ekskluderende om man ikke er med på stupfyllkulturen, skriver Universitetsavisa i Trondheim.
Les mer...

Studentene drikker mye mer enn før

Ny undersøkelse på UiO:

05.september.2007
Kvinnelige studenter har økt sitt alkoholforbruk med 28 prosent fra 1997 til 2006. For mannlige studenter er økningen på 23 prosent. Økningen er størst blant kvinnelige studenter mellom 25 og 29 år. I denne gruppen økte alkoholforbruket med 42 prosent fra 1997 til 2006. Dette viser en ny SIRUS-rapport som ble offentliggjort i dag.
Les mer...

Studentfestivalen er i gang - ølet flommer

Universitetet i Oslo:

15.august.2007
Ølet flommer når studentene kommer tilbake ved semesterstart, og får nå skylden for manglende integrering av særlig studenter med minoritetsbakgrunn, skriver Dagsavisen. Samtidig har universitetsledelsen og festivalledelsen fjernet det alkoholfrie cafételtet som på tidligere studentfestivaler har vært et tilbud til de studentene som ønsket et alkoholfritt festivaltilbud.
Les mer...
Prikker

UiO ønsker ikke alkoholfritt tilbud på campus

Studentfestivalen i Oslo:

23.mai.2007
Universitetet i Oslo har i forståelse med ledelsen for studentfestivalen bestemt seg for å stoppe det alkoholfrie cafételtet som Forbundet Mot Rusgift har hatt på Blindern de siste fire årene. Tiltaket var for populært og trakk for mange kunder vekk fra serveringen.
Les mer...

Vellykket Cafetelt

Studentfestivalen ved Universitetet i Oslo

01.september.2005
FMR var ansvarlig for driften og arrangementene i Cafeteltet under studentfestivalen. FMRs ønske var at Cafeteltet bidro til et mangfold i aktivitetstilbudet under festivaldagene og utgjorde et alkoholfritt alternativ. Cafeteltet bidro til å dempe drikkepresset blant studentene under Festivaldagene og var et treffsted for nye studenter i et alkoholfritt miljø.
Les mer...