Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

UTGAVE 105 - Rusgiftfri valgkamp?

Mot Rusgift nr 105 - Rusgiftfri valgkamp?

MR105-collage-liten

Om Mot Rusgift nr 2/2013

Bli abonnent: Vi har nå gleden av å tilby deg/ditt studiested/din arbeidsplass et abonnement på tidsskriftet Mot Rusgift for kr 300,- for 4 nummer, fritt tilsendt.

Les mer...
knut-leder-100_100x150

Rusgiftfri valgkamp?

I skrivende stund er det valgkamp. Rusgiftfeltet har så langt vært bortimot fraværende i den norske valgdebatten, og i den grad det er blitt nevnt, er det som regel i forbindelse med behandlingssituasjonen. Men rusgiftpolitikken er et mangefasettert politikkområde, som spenner fra forebygging, til kontrollpolitikk, til behandling og rehabilitering, til rusgiftforskning og til i...

Les mer...
nutt_bok-100

Rusgifter – uten opphetet diskusjon

David Nutt, som besøkte Norge på forsommeren, er en engelsk psykiater og nevrofarmakolog, som har spesialisert seg på rusgiftforskning, og spesielt på rusgiftenes virkning på hjernen og sammenhengen med avhengighet. Han har gjort seg kjent bl.a. gjennom å rangere de enkelte rusgiftenes farlighet. Han var også leder for den britiske regjeringens råd i rusgiftsaker (ACMD) men ble...

Les mer...
hoie-200

Høie på ambisjoner

Stortingsrepresentanten som i 2003 loset rusreformen gjennom i Stortinget, har ambisjon om å fullføre den. Med en solid opptrappingsplan for rusgiftfeltet. Høyre vil ifølge nestleder Bent Høie også forsvare de norske alkoholpolitiske virkemidlene. – Men skal vi bevare oppslutningen om slike reguleringer, må de lempes til og fornyes, sier han. 

Les mer...
portugal1-100

Narkotikabruk i Portugal fra 1995 til 2011

I 2001 gikk Portugal til det skritt å dekriminalisere bruk og besittelse av små kvanta narkotika. I samme periode innførte myndighetene en rekke skadereduserende tiltak blant annet for å begrense overdosedødeligheten og HIV-smitte.

Les mer...
store-200

Utjevningspolitikk er rusgiftforebyggende

– Det viktigste forebyggende tiltaket vi har mot rusgiftavhengiget er et inkluderende samfunn med trygge oppvekstvilkår, et solidarisk arbeidsliv med plass til alle og utjevning av sosiale forskjeller, sier Jonas Gahr Støre til Mot Rusgift. Intervjuet er basert på epost-besvarelse.

Les mer...

If it ain’t broke, don’t fix it

29. mai inviterte FMR og bladet Mot Rusgift til paneldebatt på Litteraturhuset. Temaet var «Narkotika – legalisering eller fortsatt forbud - norsk narkotikapolitikk under lupen.»  Debattleder var journalist Tone Øiern, og i panelet satt Paul Larsson (professor Politihøgskolen), Heidi Hansen (Rusmisbrukernes Interesseorganisasjon), Nils August Andresen (Tidsskriftet Minerva) og ...

Les mer...
fortune2-200

En spirende cannabisindustri

Etter  at velgerne i Colorado og Washington i november i fjor sa ja til å legalisere cannabis øyner investorer og entreprenører muligheter for en ny vekstindustri.

Les mer...