Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

UTGAVE 89 - Legemiddelassistert rehabilitering - LAR

Temanummer: Legemiddelassistert rehabilitering - LAR.
Mot Rusgift 4/2008

89-collage-150

Om Mot Rusgift nr 4/2008

Bli abonnent: Vi har nå gleden av å tilby deg/ditt studiested/din arbeidsplass et abonnement på tidsskriftet Mot Rusgift for kr 200,- for 4 nummer, fritt tilsendt.

Les mer...
knut-leder-100

LAR og kvalitet

I dette nummeret av Mot Rusgift - nr 4/2008- ser vi på LegemiddelAssistert Rehabilitering (LAR) av opiatavhengige.

Les mer...
waal-100

Den som vil, skal få den beste behandling vi kan gi

Noen vil med respekt kalle ham dr. LAR. Andre vil bruse opp i irritasjon bare de hører navnet. Professor i psykiatri, Helge Waal er en mann med sine meningers mot som har satt og setter spor etter seg innen norsk rusgiftforskning, spesielt innen legemiddelassistert rehabilitering. ”Mot Rusgift” traff ham en ettermiddag på kontoret hans i LAR ØST på Ullevål i Oslo.

Les mer...
Arne_Johannesen11-100

Vi må ikke glemme R’en i LAR

Arne Johannesen var tidligere leder av Legeforeningens rusgiftpolitiske utvalg. Nå leder han arbeidet med å utvikle nasjonale faglige retningslinjer for medikamentell behandling og rehabilitering av opioidavhengighet (LAR) i Norge. Få mennesker vil ha større muligheter enn ham til å påvirke fremtiden for LAR i Norge.

Les mer...
Arne_Johannesen5-100

Nye retningslinjer - et åpnere LAR

Metadon- og Subutex-behandling i Norge mykes ikke sterkt opp om utkastet til ny LAR-retningslinje blir gjort gjeldende. Den åpner for at LAR-pasienter og -søkere får flere pasientrettigheter, men ikke alle.

Les mer...
bernard-100

Kjører med dobbelt opp

De aller fleste som blir tatt i trafikken og tester positivt på metadon, har også andre rusgifter eller medikamenter i kroppen.

Les mer...