Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

UTGAVE 94 - Legalisering?

Tidsskriftet Mot Rusgift nr 94: Legalisering?

mr94-collage-lite

Om Mot Rusgift nr 1/2010

Bli abonnent: Vi har nå gleden av å tilby deg/ditt studiested/din arbeidsplass et abonnement på tidsskriftet Mot Rusgift for kr 300,- for 4 nummer, fritt tilsendt.

Les mer...
knut-leder-100

Legalisering?

Mot Rusgift har i flere omganger beskjeftiget seg med problematikken rundt legalisering, avkriminalisering, straff, og rusgiftproblematikk, som et område for helsepolitikk, kriminalpolitikk, sosialpolitikk og kulturpolitikk.

Les mer...
Dr. Manuel Pinto Coelho, leder av Association for a Drug-Free Portugal

Dekriminalisering i Portugal

I fjor ble det publisert en rapport av advokaten Glenn Greenwald fra den amerikanske tenketanken ”Cato Institute” – som utropte portugisisk narkotikapolitikk til et skoleeksempel for resten av verden. Bakgrunnen var at landet i 2001 avkriminaliserte innehav og bruk av alle former for illegale rusgifter, og at dette, ifølge Greenwald, hadde medført svært gunstige resultater.

Les mer...
Politibånd

Å forsømme neste generasjon

Miljøene på Oslo S og langs Akerselva er gode eksempler på miljøer vi ville mistet muligheten til å bekjempe effektivt dersom bruk og besittelse av narkotika ble avkriminalisert, skriver Bresil.

Les mer...
rekrim

Legalisere, avkriminalisere eller rekriminalisere?

Den ”nye” legaliseringsbevegelsen i Norge har som mål å av-kriminalisere bruk, innehav og omsetning av narkotika. De ønsker at dette ikke skal rammes av straffebestemmelser og at de stoffbrukere som er blitt avhengige skal håndteres av helsevesenet, og ikke av politiet og kriminalomsorgen.

Les mer...
lov

Narkotika i rettssystemet

Narkotikasiktedes lovbrudd preger rettssystemet, hevdet Reid Stene, seniorråd-giver i Statistisk sentralbyrå (SSB), da han orienterte om siktedes og straffedømtes befatning med narkotika og narkotikalovgivningen på et møte Statens Institutt for Rusmiddelforskning, SIRUS, arrangerte i vår.

Les mer...
lyder_ill

Den rusgiftfrie oasen i Lyder Sagens gate

Det går an å få et rusgiftfritt liv, selv om man har levd i år etter år i narkotikaens slavehelvete. Ikke tro noe annet, for beviset er høyst oppegående og aktivt inne i to store hager i Lyder Sagens gate i Oslo.

Les mer...
stens_250x333

En trygg havn i storm

– Det viktigste jeg har behøvd for å komme ut av min stoffavhengighet, har vært oppmuntring, et rusgiftfritt, trygt miljø og en masse praktisk hjelp, forteller ”Kari”, en av dem som regner Stensløkka som en hjemmebase og trygg havn i storm på veien ut i et normalt liv.

Les mer...