Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Avisartikler

Historikk vedrørende medikamentassistert rehabilitering

Sønnen døde av metadon

Økning i metadondødsfall:

20.februar.2005
For et halvt år siden døde sønnentil Laila Wenche Skogstad av metadonforgiftning. Hun oppfordrer til strengere utleveringspraksis for å stoppe livsfarlig handel med metadon.
Les mer...

Metadon kan gi hjertestans

Dansk rapport:

20.september.2004
Metadon, som brukes til behandling af opiatavhengige, kan gi alvorlige hjerteforstyrrelser og i verste fall hjertestans. I flere europeiske land er det meldt om alvorlige tilfeller av bivirkninger og enkelte dødsfall, viser en undersøkelse foretatt av Lægemiddelstyrelsen i Danmark.
Les mer...

- Får helseskader av metadon

Metadonbruker står fram:

10.juni.2004
Metadon hjalp eks-stoffbruker Thor Ingolf Gulbrandsen (50) fra Hamar til et rusgiftfritt liv. Medaljens bakside er alvorlige helseskader, som han mener skyldes bivirkninger av medikamentet.
Les mer...

Metadonkøen kuttes med 2 år

Helse Midt-Norge:

23.mars.2004
Kreativ bruk av knappe ressurser reduserer køen til medikamentassistert behandling i Midt-Norge fra 3 til 1 år, uten tilførsel av friske midler.
Les mer...

Bråstopp for metadon

Pengemangel i Helse Sør:

17.mars.2004
Opiatavhengige står i kø i håp om hjelp, men nå er det innført inntaksstopp i Telemark. Det betyr at mange kan se langt etter denne hjelpen.
Les mer...

Fangene skal få metadon:

Narkotikaproblem i fengslene:

15.mars.2004
Justisministeren vil dempe narkotikaproblemene i norske fengsler ved å tilby metadon til flere av de tyngste stoffbrukerne.
Les mer...

Diskusjon om metadon

Fredrikstad

28.januar.2004
Østfold er ett av de områdene hvor overdosedødsfallene gikk opp i fjor. Nå diskuteres metadon som et sentralt innslag i politikken.
Les mer...

Metadon tok 50 liv i fjor

20.januar.2004
I 1998 døde fem personer i Norge av metadon. I fjor steg tallet til nærmere 50. Heroinavhengige som ikke får metadonbehandling, kjøper stoffet på gata og blander en egen, livsfarlig dopcocktail.
Les mer...