Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Alkohol og arbeidsliv

Grensen mellom jobb og privatliv

Alkohol med folk fra jobben kan føre til vanskelige grenseoppganger

21.mars.2012
Belastende hendelser i alkoholpåvirket tilstand mellom folk som jobber sammen, kan skape mye uklarhet.
Les mer...
osmundsen-100

Kvinner, alkohol og tabu

31.desember.2007
Fordelen med kvinnenettverk, slik vi kjenner dem, er at de oppdager og tar opp problemstillinger som gjelder kvinner spesielt og deler erfaringer. I rusgiftfeltet er det mange problemstillinger som kan være særskilte for kvinner, sier barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen.
Les mer...

Fyllefest skaper ingen lagånd

07.november.2007
Julebordet kan gi dårlig arbeidsmiljø mener rusforsker Hildegunn Sagvaag. Det er på tide at en tar tak i de negative elementene som forventning om fri bar, drikkepress og konflikter.
Les mer...

I bakrus på jobb

En million av oss:

28.august.2006
Nær en million nordmenn har hatt problemer med å fungere på jobben fordi de har vært i bakrus. En av ti har skulket dagen derpå. Ifølge en ny undersøkelse har fire av ti hatt problemer med å fungere på jobben dagen etter at de har drukket alkohol. Over 160.000 yrkesaktive er regelmessig i bakrus på jobben.
Les mer...

Nordmenn drikker mer på jobben

Drikking i arbeidslivet:

26.mai.2005
Bare 9% av norske virksomheter driver et rusgiftforebyggende arbeid blant sine ansatte. Samtidig øker tilgangen til alkohol i arbeidsrelaterte sammenhenger.
Les mer...

Tillater ikke lenger vinlotteri

Målselv kommune

07.mars.2004
Ansatte i Målselv kommune får ikke lenger arrangere vinlotteri på jobb. Rådmannen oppfordrer heller til alternative utlodninger.
Les mer...