Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

UTGAVE 115 På vei mot en ny liberal alkoholpolitikk?

Mot Rusgift nr 115 - På vei mot en ny liberal alkoholpolitikk?

mr115-ingressbilde-lite

Om Mot Rusgift nr 1/2021

Bli abonnent: Vi har nå gleden av å tilby deg/ditt studiested/din arbeidsplass et abonnement på tidsskriftet Mot Rusgift for kr 300,- for 2 nummer, fritt tilsendt.

Les mer...
knut-lite

Leder: Ny alkoholpolitikk?

Regjeringen arbeider nå med en ny, nasjonal alkoholstrategi. Målet er å redusere det skadelige alkoholforbruket i befolkningen med minst 10 prosent innen 2025 sammenliknet med 2010. Dette er en del av WHOs globale handlingsplan for forebygging og begrensning av ikke-smittsomme sykdommer (noncommunicable diseases, NCD). Det blir spennende å se hva regjeringen kommer opp med.

Les mer...
enseignes lumineuses de duty free et bar

Nasjonal alkoholstrategi

Regjeringen har bedt om innspill til en nasjonal alkoholstrategi, med svarfrist innen 15. juni 2020. Utkast til en slik strategi var ment å legges fram høsten 2020, men regjeringen har utsatt dette, slik at nasjonal alkoholstrategi sannsynligvis vil bli et viktig diskusjonspunkt i samband med stortingsvalget til høsten.

Les mer...
Actis_Logo

Actis: Innspill til nasjonal alkoholstrategi

Regjeringen arbeider nå med en nasjonal alkoholstrategi. På samme måte som Forbundet Mot Rusgift har også Actis – Rusfeltets samarbeidsorgan levert en høringsuttalelse til regjeringen. Vi finner denne uttalelsen så veldokumentert og grundig at vi tar den inn som en artikkel også i Mot Rusgift. For øvrig kan du finne den på actis.no

Les mer...
EtGlassTil_04

Filmanmeldelse: "Ett glass til"

Hvor mange glass alkohol må til for å oppnå den ultimate lykkepromille? I filmen «Et glass til» har 4 halvveis avdankede danske lærere satt seg fore å finne ut av dette. De har på hvert sitt vis passert middagshøyden i livet og lærergjerningen og vil finne tilbake til ungdommen og kjærligheten.

Les mer...
AdobeStock_225051176_350x273

Narkotikapolitikk ifølge svenske politikere

Norsk narkotikapolitikk er blitt svært polarisert. Vi har derfor tatt en titt på svenske riksdagspolitikeres forhold til narkotikapolitikk. Stephan Dahlgren har intervjuet politikere i Riksdagen i slutten av 2019, omtrent på samme tid som det norske Rusreformutvalget la fram sin innstilling.  

Les mer...
Erlikaffe_kaffekopp

= Kaffebar

Den 2.–4. november arrangerte Halling mot rus og 5 andre organisasjoner semina- ret ”Hvordan møte mennesker med psykiske utfordringer og rusavhengige?». Blant dem som deltok med innlegg var Katrin Larsen, som er ansvarlig for kaffebaren ved =Kaffe i Akersgata i Oslo.      

Les mer...