Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Råd

Råd - hva skal vi gjøre?

Alkoholfri julaften?

Synspunkt:

22.desember.2007
Det er kommet til mange nye ”dager” de siste åra. Vi har hivdagen, røykfri dag, og andre. Da er det kanskje på høg tid å innføre en alkoholfri dag.
Les mer...

Selvpålagt promillegrense for far og mor

Råd til foreldre med tenåringsbarn:

14.februar.2005
Tilby aldri barna alkohol før de fyller 18, og innfør din egen promillegrense når du er sammen med dem. Slik minsker du risikoen for at ungene dine får rusgiftproblemer senere
Les mer...
envirksom-100

Er virksom forebygging mulig?

24.april.2004
Forskning har ført til at det forebyggende arbeidet for å redusere bruk av rusgifter blant barn og unge har fått et sterkere teoretisk grunnlag, mener førsteamanuensis dr.philos. Britt Unni Wilhelmsen ved Høgskolen i Bergen. Hun er en av svært få som har tatt doktorgraden nettopp på rusgiftforebygging blant ungdom. Og har synspunkter på hva som virker. I denne artikkelen redegj...
Les mer...
Knut T. Reinås

Lykkepromille og forebygging?

22.april.2004
Finnes det en "lykkepromille"? Noen hevder at dette promillenivået skal være et sted mellom 0,5 og 1,0. Det skal så være et formål å lære opp ungdom til å oppnå og holde seg innenfor et slikt promillenivå. Dette hevder bl.a. Kari Lossius, som er leder for regjeringens alkoholpolitiske utvalg.
Les mer...

Alkoholoppdragelse

Alle andre får ikke lov

21.desember.2003
Hva gjør du når ungene dine kommer i den alderen at mange prøver alkohol for første gang? I Gausdal skriver foreldrene kontrakt.
Les mer...

Skal vi gi barna alkohol?

På jakt etter "lykkepromillen"

25.oktober.2003
Nylig hadde NRK-programmet Puls et program hvor ett av rådene var å lære barna drikkekultur hjemme. Disse synspunktene har eksistert i lang tid, men stemmer de?
Les mer...

Ni bud om barn og alkohol

Hvordan sette grenser?

30.september.2003
"Ingen alkohol til barn" heter det første bud som den danske Sundhedsstyrelsen nå forsøker å lære foreldrene.
Les mer...

Råd - hva skal vi gjøre?

24.juni.2003
Her finner du artikler med råd om hvordan man kan hjelpe barn i familier med rusgiftproblemer samt arbeid i forhold til voksen- og foreldregenerasjonen.
Les mer...