Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

UTGAVE 77 - Positiv rus

Mot Rusgift nr 3/2005
Positiv rus

Collage

Om Mot Rusgift nr 3/2005

Utgitt desember 2005 Bli abonnent: Vi har nå gleden av å tilby deg/ditt studiested/din arbeidsplass et abonnement på tidsskriftet Mot Rusgift for kr 200,- for 4 nummer, fritt tilsendt.

Les mer...
Knut T. Reinås

Hva er positiv rus?

Vi anerkjenner det naturgitte behovet for løftede og euforiske sinnstilstander, rus. Derfor vil vi vise hvordan man oppnår slike tilstander uten bruk av alkohol eller andre rusgifter.

Les mer...
Erik Thorstvedt

Rusa på sport

- Jeg valgte å bli trener for Tufte fordi det virket som et gøyalt opplegg. Jeg hadde sett noen danske episoder og visste hva det gikk ut på. Det var givende å skape et samhold og se at gutta ble flinkere etter hvert, forteller Thorstvedt.

Les mer...
furst-100

Kroppen har rus på lager

Vi er fra naturens side utstyrt med innebygde, rusframkallende stoffer, som frigjøres og blir virksomme ved visse aktiviteter og inntrykk. En følelse, enten det er en forelskelse, en seiersfølelse en spenning eller en religiøs ekstase, har sammenheng med kjemiske aktiviteter i hjernen, og spesielt i hjernens lystsenter.

Les mer...

Positiv rus - en alternativ forebyggingsstrategi

Rusen er en følelse av forhøyet sinnsstemning (ofte kalt eufori), en forsterkning av følelser, en opplevelse av mer og mindre intens spenning, eller en diffus følelse av fysisk og psykisk velbehag, av harmoni mellom ånd og materie, mellom sinn, kropp og omgivelser.

Les mer...

Å skape magiske øyeblikk sammen

Ane Marte Almås Hammerø er generalsekretær i Ungdom Mot Narkotika UMN og ble kåret til årets ungdomsleder i 2005. - Ikke rart, hun er et fyrverkeri av engasjement, idealisme og tro på at hun kan. Det virker som om hun opplever det vi kaller positiv rus i det meste hun holder på med. Fellesnevner for alt er ønsket om å få lov til å mene.

Les mer...
Anette Sagen

Høy på adrenalin

Hun har hoppet rundt 350 skihopp denne sommeren, og er nå i gang med vintersesongen. Hun har hoppet rundt 150 ganger i fallskjerm, og frykter ingen høyder. Hun heter Anette Sagen, og elsker adrenalin.

Les mer...
Christopher Frankum

Å føle for fart

Som liten guttunge startet ski-interessen å gro for Christopher Frankum (19) fra Hadeland. Siden den gang har opplevelsene nærmest stått i kø.

Les mer...
Venner for livet

Venner for livet

Ingen ting hjelper på vennskapet som et år i militæret. Her kan man bo sammen i rom mindre enn danskebåten, og dersom noen snorker eller går i søvne - ja, da må man bare leve med det. Velkommen til Akershus Militær-politistasjon og Forsvaret. Her er vennskap den beste rus.

Les mer...
Natur

Gratis rus uten bakrus

Da Christer Buraas, 27 år, i fjor høst besøkte sine foreldre i skogkanten på Sørumsand, hvisket trærne og de gamle kjære stiene til ham: Christer! - Hvor blir det av deg? Bylivet med dets halvlitere og bakruser ble byttet ut med turer i skog og mark, der Christer under den evige stjernehimmel, lar seg beruse av naturens brusende krefter.

Les mer...