Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

UTGAVE 80 - Edru er mer attraktivt

Mot Rusgift nr 3/2006
Edru er mer attraktivt

Collage

Om Mot Rusgift nr 3/2006

Utgitt november 2006 Bli abonnent: Vi har nå gleden av å tilby deg/ditt studiested/din arbeidsplass et abonnement på tidsskriftet Mot Rusgift for kr 200,- for 4 nummer, fritt tilsendt.

Les mer...
Knut T. Reinås

Rusa på livet

I tidligere numre av Mot Rusgift har vi satt søkelyset på positive måter å ruse seg på, som ikke innebærer tilførsel av kjemikalier utenfra. ”Positiv rus” er blitt et begrep som flere slåss om. Også de såkalte ”lykkepromille”-tilhengerne anvender begrepet. Men vi setter søkelyset på den rus og den lykke du kan oppnå uten å drikke alkohol eller bruke illegale rusgifter.

Les mer...
Glass

Sverige: edru er trendy

Mange velger å ta avstand fra fyllerot. I det svenske Aftonbladet leser vi at det er ”in” å være edru og at restaurantene henger seg på helsetrenden.

Les mer...
Hopp

Positiv rus

Rusen er en følelse av forhøyet sinnsstemning (ofte kalt «eufori»), en forsterkning av følelser, en opplevelse av mer og mindre intens spenning, eller en diffus følelse av fysisk og psykisk velbehag, av harmoni mellom sjel og kropp. Folk har til alle tider traktet etter slike positive opplevelser, «rus».

Les mer...
Olaf Tufte

Si det som der er

Olaf Tufte (30) bonde og brannmann, er konkurranseroer fra Horten. Han har vunnet to olympiske medaljer, en gull og en sølv. Sølvet tok han i dobbeltsculler sammen med sin makker Fredrik Bekken i Sydney i 2000. I 2004 i Athen vant han OL-gull i singlesculler. Han har også vunnet verdensmesterskapet i singlesculler i Luzern i 2001 og i Mailand i 2003. I 2001 ble han tildelt Aft...

Les mer...
Dorte Birkegaard Andersen

Danske studenter med alkoholfrie dager

For to år siden tok ledelsen på økonomistudiet en beslutning når det gjaldt alkoholpolitikk på rus-turene. Rus-tur er en tur som alle nystartede studenter blir invitert til når de starter på universitet. Som regel bor fem sammen i en hytte. Meningen er at de skal rystes sammen sosialt, men de får også litt kunnskap om hva studiet inneholder.

Les mer...