Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

UTGAVE 55 - Barn og rusgifter

Mot Rusgift nr. 55 - juli 1992: Barn og rusgifter

Narkotikaproblemene i Latin-Amerika

Vi må ikke bare være opptatt av narkotikatrafikken i Latin-Amerika som sådan, men også studere de komplekse politiske, økonomiske og sosiale sammenhenger som denne problematiken er en del av, hevder forfatteren

Les mer...

Narkosituasjonen i Norge 1992 - noen stikkord

"Norway in a nutshell" - heter en kort rundtur for turister, med Voss som utgangspunkt. I denne artikkelen blir det gjort et like halsbrekkende forsøk på å presentere den norske narkotikasituasjonen i et nøtteskall.

Les mer...

Barn og rusgifter

Barn har mange berøringspunkter til rusgiftenes verden. I den senere tid er det blitt fokusert på barn som vokser opp i alkoholiserte hjem. Og det er sikkert at svært mange av dem får skader for livet. Hva verre er, avhengighetsproblemene videreføres svært ofte til nye generasjoner i form av sosial arv.

Les mer...

Når den ene av foreldrene drikker

Rundt hele landet bruker Barnevernskontorene størstedelen av sin tid til saker der foreldres alkohol- og narkotikabruk har gått utover barna. Disse sakene kommer gjerne opp som følge av voldsbruk eller alvorlig omsorgssvikt. Samtidig vet vi at dette bare er toppen av et isfjell.

Les mer...