Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Rusgiftforskning

Rusgiftforskning

Her vil du finne informasjon om rusgiftforskning. Du vil også finne linker til publiserte forskningsprosjekter.

Om rus på forskning.no

31.desember.2007
Sidan alt i rusgiftfeltet skal vere forskingsbasert, er det kanskje ein idé å kike på kva forskinga seier om alkohol og narkotika? Nettstaden ”Forskning.no” er oppretta av Norges forskningsråd, og eigd av dei viktigaste leverandørane av forsking i Noreg, så dit går eg! Her finn eg sikkert autoritetane på fagfeltet. Når det endåtil står at dei vender seg til målgruppa ”unge vaks...
Les mer...
Knut T. Reinås

Studentenes alkoholvaner

Pressekonferanse 24.8.2005

24.august.2005
Forbundsleder Knut Reinås i FMR presenterte resultatene fra en større landsomfattende undersøkelse om studentenes alkoholvaner kl 10.30 i Cafeteltet ved UiO i forbindelse med studentfestivalen.
Les mer...

Alkoholbruk blant idrettsungdom

Ny undersøkelse:

14.april.2005
Idrettsutøvere drikker mindre alkohol enn befolkningen ellers. Men alkoholforbruket i lagidretter er høyere enn i individuelle idretter.
Les mer...

Forskerkommisjonen om rusgiftpolitikk

11.mars.2003
En forskerkommisjon som ble oppnevnt av Sosialdepartementet i 2001 for å gjennomgå kunnskapsgrunnlaget for rusgiftpolitikkken i Norge, har framlagt sin rapport. -Ruspolitikk basert på forskning er viktig for regjeringen.
Les mer...

Risikabelt alkoholkonsum blant studenter - flest menn i faresonen

FMRs studentundersøkelse 1998

09.desember.1998
8,5 prosent av de mannlige og 3 prosent av de kvinnelige studentene har et helsemessig risikabelt alkoholforbruk, viser en undersøkelse som er gjennomført ved norske universiteter og høgskoler. Grensen for et slikt forbruk er lagt ved 35 gram alkohol pr. dag for menn og 25 gram for kvinner, tilsvarende henholdsvis ca. 2 halvlitere og to halvflasker pils daglig. Årlig vil dette ...
Les mer...