Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Dette bør du vite

forskere-100

Forskere om kvinners forhold til alkohol

31.desember.2007
Kvinners alkoholbruk har endret seg vesentlig de siste årene. Kvinner drikker nå mer vin enn menn. Unge jenter drikker dobbelt så mye som for 10 år siden. Finnes det noe urovekkende i dette, bortsett fra den generelle kunnskapen om at når alkoholforbruket i en befolkningsgruppe øker, så øker også alkoholskadene? Her gjengir vi 3 norske forskeres synspunkter på ulike sider av fo...
Les mer...
Illustrasjon: Bjørn Agrim

Alkohol, kjønn og samfunn - en postmoderne Nille

31.mai.2006
På FMRs fagdag høsten 2005 holdt professor Edle Ravndal ved SIRUS et foredrag med ovenstående tittel. Hun har selv fulgt spørsmålet om kvinner og alkohol i over tretti år, og skrev også sin hovedoppgave i sosiologi om kvinner ved Riisby kursted i 1975, og fulgte også opp de samme kvinnene fem år etterpå. Hun gjennomgikk her de samfunnsmessige sidene ved kvinners alkoholbruk.
Les mer...
kristina-kjaerheim-100

Alkohol og kreftrisiko - særlig brystkreft

29.mai.2006
På Forbundet Mot Rusgifts fagdag om kvinner og alkohol i november 2005, gikk overlege dr. med. Kristina Kjærheim i Kreftregisteret gjennom alkoholens ulike kreftframkallende egenskaper, med spesielt fokus på kreftfaren knyttet til alkoholbruk hos kvinner.
Les mer...

Kvinner og alkohol

Boken Beruselsens porter, kapittel 7:

En gammel klisje heter "piker, vin og sang". Den blir gjerne brukt for å beskrive hvordan enkelte menn, liker å leve livet, på en bekymringsløs, livsnytende og overfladisk måte.
Les mer...