Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Spørsmål og svar om rusmidler

Vi mottar ofte spørsmål om alkohol, narkotika, avhengighet og andre rusgiftproblemer. Vi i FMR eller vårt redaksjonsråd i Mot Rusgift vil utforme svarene, eller skaffe svar fra andre kilder. Dersom du har spørsmål som du gjerne vil ha svar på, send det til post@fmr.no Vi vil svare deg direkte. De spørsmålene som vi tror har interesse for flere, vil bli trykket i vårt tidsskrift Rusfri, men uten at navn blir oppgitt.

Spørsmål og svar om rusmidler

10.januar.2019
Vi mottar ofte spørsmål om alkohol, narkotika, avhengighet og andre rusgiftproblemer. Vi har opprettet en fast spalte for å besvare slike spørsmål her i Tidsskriftet Mot Rusgift, som kan ha interesse for mange andre enn den som spør. Vårt redaksjonsråd vil utforme svarene, eller skaffe svar fra andre kilder. Dersom du har spørsmål som du gjerne vil ha svar på, send det til Mot ...
Les mer...

Tatt i doping for passiv hasjrøyking! Er det mulig?

Spørsmål:

19.oktober.2005
Jeg har en sønn som er blitt utsatt for passiv røyking fra cannabis. Han oppholdt seg i et rom med lukkede vinduer i to-tre timer, hvor det ble røkt hasj ganske mye. Han er fotballspiller i 1. divisjon, og to dager etter at han ble utsatt for passiv røyking, ble han doptestet etter en fotballkamp. Hans prøve viste seg å være positiv på cannabis.Har dere noen dokumentasjon på at...
Les mer...

Når inntrer overdosen etter heroinskudd?

Spørsmål:

09.mai.2005
Samboeren min og jeg hadde en diskusjon om hvor lang tid det må gå etter at "skuddet" med heroin er satt, til faren for overdose er over. Står på venteliste på metadon og samboeren min har aldri brukt narkotika, så jeg håper på positivt svar fra metadonteamet i Buskerud. Det hadde vært den beste gaven jeg og samboeren min kunne fått. Jeg har også en arbeidsgiver som holder av a...
Les mer...

Er min mor alkoholiker?

Spørsmål:

10.januar.2005
Moren min drikker ganske ofte, nesten hver kveld og hele helgen. Hun har alltid en grunn til å drikke: Vondt i nakken/ryggen, fest, trøst, kos eller at det er sundt å drikke et glass vin om dagen. Problemet er at hun drikker ofte mer enn et glass om dagen.
Les mer...

Hasj VS kokain

Spørsmål:

24.april.2004
Vi har en diskusjon på gang og lurer på hva som er farligst av hasj og kokain? Både med hensyn til engangsbruk og varig bruk ! (Vi vet at begge deler er skadelig, men hva er mest skadelig ?)
Les mer...

Amfetamin istedenfor alkohol

Spørsmål:

24.april.2004
Jeg bruker amfetamin et par ganger i måneden ISTEDENFOR alkohol. Et poeng er at jeg i amfetaminrus er mye mindre utsatt for farlige situasjoner enn i fylla, fordi jeg er mer kontrollert. Men hva med fysiske og psykiske langtidsskade- virkninger av amfetamin?
Les mer...

Abstinenser??? Vil de forsvinne????

Spørsmål:

24.april.2004
Først vil jeg takke dere for en kjempenyttig spalte, dette er bra!!! Jeg har en bror på 22 år som har brukt hasj, Ecstasy, amfetamin, LSD, beroligede piller osv. i sammenhengende ca. 2 - 2 1/2 år.
Les mer...