Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Bokanmeldelser

kongalkohol

Kong Alkohol

Bokanmeldelse

07.februar.2018
I vår serie med historiske glimt er vi denne gangen også kommet til boka «Kong Alkohol» av Jack London. Den utkom i 1913 med engelsk tittel «John Barleycorn».
Les mer...
AdobeStock_96326456

Rus, ekstase og virkelighet

Bokanmeldelse

07.februar.2018
I vår serie med anmeldelse av historiske bøker om rusgifter tar vi denne gang for oss «Rus, ekstase og virkelighet» av Niels Chr. Brøgger. Den utkom i 1956. Boken er interessant bl.a. fordi den belyser hvordan liberale mennesker på den tiden omtalte alkohol og andre rusgifter, og hvordan mange var influert av datidens retninger innen psykologi og filosofi.
Les mer...
irinalee

Alkoholfri

Bokanmeldelse:

07.februar.2018
Irina Lee (41) sluttet med alkoholen for 4 år siden, ikke fordi hun måtte, men fordi hun ville. Gjennom denne endringen har hun fått et nytt syn på den norske alkohol- kulturen. Det har hun skrevet bok om. 
Les mer...

Fra en heroinbrukers bekjennelser

21.januar.2017
For mange vil han være kjent som radio-programleder, for andre som leder for «Folk for Jagland», for noen som reisebyrå-medarbeider og for svært mange også som «Norges farligste mann», som bankraner, postraner, som fengselsfugl og gjengangerkriminell. Men framfor alt har han i flere tiår vært kjent som den som har gitt narkotikabruk og narkotikaproblemer et ansikt. I en periode...
Les mer...
jorgen-bramness-100

Legemidler til nytte og besvær

Benzodiazepiner:

20.januar.2017
Jørgen G. Bramness er seniorforsker ved Nasjonalt Kunnskapssenter for ROP-lidelser, og lege og spesialist i psykiatri med en doktorgrad innen klinisk farmakologi. Han har i en årrekke forsket på problematisk brukt av reseptbelagte legemidler og spesielt benzodiazepiner.
Les mer...
bok2-100

Ungdom på ville veier

11.september.2011
Dette er en bok om ulike risiko- og beskyttelsesfaktorer, der skolen inngår som en sentral del. I tillegg til en gjennomgang av forskningsmessige og teoretiske tilnærminger til skolens betydning for barn med atferdsvansker, er bokens hovedtema en retrospektiv intervjuundersøkelse av 23 unge mennesker mellom 18 og 27 år, som alle befant seg i en risikosituasjon som 14-15-åringer...
Les mer...
bok1-100

Kriminalitet og illegale rusgifter

11.september.2011
I Danmark utgis det nå en bokserie om samfunn og rusgifter. Det er samfunnsvitere som står for de fleste bidragene, ved siden av jurister og økonomer. Første bind i serien heter ”Kriminalitet og illegale rusmidler”.
Les mer...
Bokomslag

– Introduksjon til boken ”Romancing Opiates”

Alt du vet om heroin er galt

19.februar.2010
”Det blir ofte sagt at menneskene tenker i flokk, man vil se at de blir gale i flokk, mens de bare sakte gjenvinner sine sansers sunnhet, og bare en og en” Charles Mackay Memoires of Extraordinary Popular Delusions and the Madness of Crowds.
Les mer...