Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

UTGAVE 61 - Den rusgiftliberale opinionen

Mot Rusgift nr. 61 - oktober 1998

Den rusgiftliberale opinionen

Leder: Egentlig ikke så mange

I dette nummeret av Mot Rusgift setter vi søkelyset på den rusgiftliberale opinionen. I debatten har denne opinionen langt på veg lykkes i å kamuflere sitt egentlige ståsted. Vår påstand er at de egentlig ikke er så mange.

Les mer...

Narkotikapolitikk og overdoser

Aftenposten hadde sist sommer en rekke reportasjer om stigningen i antall ovedosedødsfall i Oslo første halvår i år, og har også aktualisert alternativer til den førte narkotikapolitikken, bl.a. ved å henvise til situasjonen i Frankfurt, hvor man i følge Aftenposten har lyktes langt bedre med å redusere overdosedødsfallene.

Les mer...

Kampkraft eller nyttige idioter?

Vi liker å kalle oss radikale opprørere. Vi liker å slåss mot fordommer om sørlandske mørkemenn. Vi går i korstog mot voksen alkoholkultur og roper etter den "naturlige rusen". Det er vår egen identitet. For andre er vi fremdeles moralister og nyttige idioter.

Les mer...

Bittersøtt

Willy Pedersen, forsker på Norsk Institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring (NOVA), har gjennom flere år vært en av våre mest produktive rusgiftforskere.

Les mer...

Trenger vi en rusgiftpolitisk opinion?

Visjoner er viktigere enn scenarier for den som vil påvirke framtida. Men også arbeid som er ledet av en visjon krever at en går inn i debatten, at en fortolker historia og sannsynlige virkninger av de valg som gjøres i dag.

Les mer...

Hva sier norsk lov?

En av de største forvirringene som har preget debatten om alkoholreklame i idretten har vært spørsmålet omkring hva som var gjeldende norsk lov i 1995. Alkoholreklame har vært forbudt i Norge siden 1975.

Les mer...

Markedsføring uten grenser?

Sportsmarkedsføring er en genial ide der en til fulle kan dra nytte av den lojalitet som fansen har til sin idrett, sitt lag og ikke minst til sine idoler.

Les mer...