Alkohol

Alkoholens mange ansikter

Mange mennesker setter stor pris på alkohol. Den kjemiske rusen som alkoholen gir, er ettertraktet av mange. Jo større pris man setter på den, jo mer snakker man om den og framhever den. Hemingways bøker er illustrative.

Men alkohol har også skadevirkninger, sosiale, helsemessige og politiske. Det er bakgrunnen for at noen mennesker avskyr den, mange bekjemer den og de fleste samfunn har satt opp restriksjoner og begrensninger for samfunnsmedlemmenes alkoholbruk. Slikte motsetninger blir det politikk av. Noen sider av alkoholens betydning og alkoholpolitikkens kunnskapsgrunnlag kan du finne mer om i temasidene:

Høyres alkoholpolitikk

2020-09-14

Forbundet Mot Rusgift sitt årsmøte har reagert på forslagene om liberalisering av alkoholpolitikken i Høyres programkomites førsteutkast til nytt partiprgram. Uttalelsen er oversendt Helse- og omsorgsminister Bent Høie og distrikts- og digitaliseringsminister, Linda Hofstad Helleland.


Alkohol og helse


Her vil FMR legge ut tekster og pekere til tekster som omhandler sammenhengen mellom alkoholbruk og helse, eller rettere sagt den påståtte positive effekt av å drikke litt alkohol hver dag.


Rusbrus

Rusbrus er et aktuelt tema - her finner du pekere til dette temaet.


Historie


Her legger vi pekere til tekster og artikler som handler om alkohol i et historisk perspektiv.

Arbeidsliv

Her legger vi tekster og pekere til artikler som omhandler alkohol og arbeisliv.

Alkoholpolitikk


Her vil vi legge pekere til egne og eksterne artikler under temaet alkoholpolitikk.