Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Medisinsk marihuana

Cannabis som medisin?

Forskning:

14.mai.2009
På FMRs fagdag om cannabis holdt forskingssjef ved Senter for rus- og avhengighetsforskning (SERAF), Jørgen G. Bramness et innlegg med følgende tittel: ”Medisinsk bruk av cannabis - Berettiget eller overdreven optimisme?”
Les mer...

Cannabis som medisin?

Tyskland:

14.juli.2005
Tysklands forfatningsdomstol åpner ikke for legal bruk av cannabis til medisinske formål. "Medisinsk marihuana" forblir foreløpig straffbart i Tyskland.
Les mer...

- Marihuana er ikke medisin

Knut T. Reinås:

02.juli.2005
- De siste dagenes oppslag i massemedia om marihuana som medisin gir et feilaktig inntrykk av hva saken dreier seg om, sier leder i Forbundet Mot Rusgift, Knut T. Reinås til FMRs presseservice.
Les mer...

Marihuana som medisin?

Det nye århundrets trojanske hest:

10.oktober.2003
- Trikset med å bruke røyken fra en plante som medisin er det nye århundrets trojanske hest, sa dr. Andrea G. Barthwell på New England-guvernørens toppmøte om stoffbruk i oktober, 2003.
Les mer...

Cannabis i kreftbehandling

07.februar.2002
Mens de fleste fagfolk har avskrevet røykemarihuana som en hensiktsmessig behandlingsform ved ulike sykdommer, pågår det stadig uttesting av det mest psykoaktive stoffer i cannabis, THC som ingrediens i medisiner.
Les mer...

Marijuana and Medicine: Assessing the Science Base

01.oktober.1999
I denne rapporten, som ble utarbeidet av Janet E. Joy, Stanley J. Watson, Jr., og John A. Benson, Jr., ved Division of Neuroscience and Behavioral Health , INSTITUTE OF MEDICINE i 1998 på oppdrag fra den amerikanske regjering, gjennomgår forfatterne det vitenskapelige grunnlaget for å hevde at cannabis er en medisin, eventuelt for hvilke sykdommer.
Les rapporten her

Hvorfor er ikke marihuana en medisin?

18.februar.1998
Ifølge amerikansk føderal lov kan ikke et stoff markedsføres før det er vitenskapelig dokumentert at det er sikkert og effektivt. Marihuana er aldri blitt dokumentert å være en sikker, effektiv medisin for behandling av noen tilstand1.
Les mer...

Marijuana is NOT a medicine

15.september.1995
The advocates of legalization of marijuana are working hard to convince people that marijuana should be legalized. Part of their strategy is to claim that marijuana should be regarded as medicine.
Read more...