Forskning:

Cannabis som medisin?

2009-05-14

På FMRs fagdag om cannabis holdt forskingssjef ved Senter for rus- og avhengighetsforskning (SERAF), Jørgen G. Bramness et innlegg med følgende tittel: ”Medisinsk bruk av cannabis - Berettiget eller overdreven optimisme?”


FMRs presseservice:

TV2 skaper forvirring om marihuana hos MS-pasienter


2006-11-26

Lørdag bragte TV2 en melding som kunne skape inntrykk av at det vil være fordelaktig for Multippel Sklerose-pasienter å røyke marihuana. Dette er ikke i samsvar med medisinsk forskning.


Tyskland:

Cannabis som medisin?

2005-07-14

Tysklands forfatningsdomstol åpner ikke for legal bruk av cannabis til medisinske formål. "Medisinsk marihuana" forblir foreløpig straffbart i Tyskland.


Knut T. Reinås:

- Marihuana er ikke medisin


2005-07-02

- De siste dagenes oppslag i massemedia om marihuana som medisin gir et feilaktig inntrykk av hva saken dreier seg om, sier leder i Forbundet Mot Rusgift, Knut T. Reinås til FMRs presseservice.


Det nye århundrets trojanske hest:

Marihuana som medisin?

2003-10-10

- Trikset med å bruke røyken fra en plante som medisin er det nye århundrets trojanske hest, sa dr. Andrea G. Barthwell på New England-guvernørens toppmøte om stoffbruk i oktober, 2003.


Cannabis i kreftbehandling


2002-02-07

Mens de fleste fagfolk har avskrevet røykemarihuana som en hensiktsmessig behandlingsform ved ulike sykdommer, pågår det stadig uttesting av det mest psykoaktive stoffer i cannabis, THC som ingrediens i medisiner.


Marijuana and Medicine: Assessing the Science Base

1999-10-01

I denne rapporten, som ble utarbeidet av Janet E. Joy, Stanley J. Watson, Jr., og John A. Benson, Jr., ved Division of Neuroscience and Behavioral Health , INSTITUTE OF MEDICINE i 1998 på oppdrag fra den amerikanske regjering, gjennomgår forfatterne det vitenskapelige grunnlaget for å hevde at cannabis er en medisin, eventuelt for hvilke sykdommer.


Hvorfor er ikke marihuana en medisin?


1998-02-18

Ifølge amerikansk føderal lov kan ikke et stoff markedsføres før det er vitenskapelig dokumentert at det er sikkert og effektivt. Marihuana er aldri blitt dokumentert å være en sikker, effektiv medisin for behandling av noen tilstand1.


Marijuana is NOT a medicine

1995-09-15

The advocates of legalization of marijuana are working hard to convince people that marijuana should be legalized. Part of their strategy is to claim that marijuana should be regarded as medicine.