Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nyheter om kvinner og rusgifter

Nyheter om kvinner og rusgifter

Kvinner og alkohol

Ny bok:

04.mai.2008
Drikker kvinner så mye mer enn før? Hvordan reagerer kvinner på alkohol, sammenlignet med menn? Reagerer samfunnet annerledes på kvinners alkoholproblemer enn på menns? SIRUS-forsker Edle Ravndal står sammen med Fanny Duckert, Kari Lossius og Bente Sandvik bak en bok som beskriver og avkrefter myter om kvinners bruk av alkohol.
Les mer...

Alkohol og påskegleder

22.mars.2008
Mellom 40.000 og 160.000 barn i Norge gruer seg til påsken. Barn som har foreldre som drikker – alkohol. Dette sier leder for Kvinnenettverket i alkohol- og narkotikaspørsmål, Anne-May Hogsnes til Tønsbergs blad.
Les mer...
osmundsen-100

Kvinner, alkohol og tabu

31.desember.2007
Fordelen med kvinnenettverk, slik vi kjenner dem, er at de oppdager og tar opp problemstillinger som gjelder kvinner spesielt og deler erfaringer. I rusgiftfeltet er det mange problemstillinger som kan være særskilte for kvinner, sier barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen.
Les mer...
ogthomassen-100

Mer Jentesnakk

17.januar.2008
Astrid Henriksen og Heidi Thommessen, Asker kommune, har utviklet en gruppemetode for å samle unge jenter til snakk om vanskelige, rusgiftforebyggende temaer. Prosjektet er kalt ”Mer Jentesnakk” og tar utgangspunkt i håndboken ” Jentesnakk – en håndbok i hvordan jobbe med jenter i gruppe” (Thommessen og Henriksen, Borgestadklinikken 2006). Det har vært stor interesse for håndbo...
Les mer...

Mange svenske kvinner drikker mer og oftere

Alkohol

17.desember.2007
Pappvin, Öresundsbroen og mer kontinentale drikkevaner er kanskje noen av årsakene til at mange middelaldrende, svenske kvinner drikker problematisk mye alkohol. Dette er noen av konklusjonene på en ny undersøkelse som er gjennomført i Lund i Syd-Sverige.
Les mer...
Collage

Kvinner og alkohol

Mot Rusgift 1/2006

I dette nummeret av Mot Rusgift behandler vi kvinners forhold til alkohol. Kvinners alkoholbruk har endret seg vesentlig de siste årene. Kvinner drikker nå mer vin enn menn. Unge jenter drikker dobbelt så mye som for 10 år siden, og forbruket er fortsatt økende. Finnes det noe urovekkende i dette, bortsett fra den generelle kunnskapen om at når alkoholforbruket i en befolknings...
Her finner du Mot Rusgift 1/2006