Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Pressemeldinger

Pressemeldinger og presseutspill fra FMR vedrørende legalisering

Cannabispåvirket kjøring

"Avkriminalisering" av narkotika

FMRs standpunkt

18.september.2018
På bakgrunn av et vedtak i Actis' styre om å gå inn for "avkriminalisering" av narkotika, vil Forbundet Mot Rusgift presisere sitt standpunkt i denne saken.
Les mer...

Nasjonal informasjonsoffensiv mot passiv drikking

Uttalelse fra FMRs årsmøte 2013

12.april.2013
Forbundet Mot Rusgift, samlet til årsmøte i Oslo den 6. april, mener tiden nå er inne til å følge opp Regjeringens forslag om å snu innsatsen mer over i forebyggende retning. Dekningen av alkoholtemaet i presse, radio-TV og gjennom Internett er viktig. FMR vil henvise til den aktivitet som har vært utøvd fra myndighetenes side når det gjelder å redusere tobakksrøyking, og me...
Les mer...

Russen vil ha eksamen før 17. mai

Massivt press på Kunnskapsdepartementet -

19.februar.2009
Forbundet Mot Rugift, Norsk Lektorlag og Legevakten i Oslo har samlet sendt inn en henvendelse til Kunnskapsministeren om flytting av russefeiringen til etter eksamen. Nå har de fått god drahjelp av elever, foreldre og russen selv.
Les mer...

Hanssen møtte sveitsiske heroinkritikere

På studietur i Sveits:

09.februar.2009
Som kjent har Bjarne Håkon Hanssen og hans medarbeidere vært på studietur til Sveits, hvor de bl.a. har studert landets narkotikapolitikk. Den norske delegasjonen hadde også bedt om å få møte kritikere av den sveitsiske politikken.
Les mer...

FMR sier nei til fortsatt sprøyterom

Høringsrunden er over:

14.desember.2008
Høringsfristen for innspill til regjeringen om en fortsettelse av sprøyteromsloven er nå ute. Forbundet Mot Rusgift har - i likhet med en rekke øvrige organisasjoner uttalt seg negativt til fortsatt sprøyteromsdrift. Svært lite av formålene med sprøyteromsordningen er oppnådd, antallet overdoser har økt - spesielt i Oslo- og derfor bør sprøyterommet i Oslo stenge, sier FMR.
Les mer...

Schizofreni framkalt av hasj

Tidsskriftet Mot Rusgift:

19.juli.2007
Tidsskriftet Mot Rusgift er kommet med et temanummer om rusgifter og psykisk helse. Her gjennomgår den engelse biologen, Mary Brett den internasjonale forskningslitteraturen om sammenhengene mellom hasj/marihuana og psykiske lidelser.
Les mer...

- Marihuana er ikke medisin

Knut T. Reinås:

02.juli.2005
- De siste dagenes oppslag i massemedia om marihuana som medisin gir et feilaktig inntrykk av hva saken dreier seg om, sier leder i Forbundet Mot Rusgift, Knut T. Reinås til FMRs presseservice.
Les mer...

- Mulig å tenke om igjen om sprøyterom

EURAD-toppmøte i Oslo

07.september.2004
-Tenk en gang til, sa presidenten i Europe Against Drugs, EURAD , Ms. Grainne Kenny,på organisasjonens toppmøte i Oslo i helga. Hun uttrykte bekymring for situasjonen i Norge, etter at et Stortingsflertall i sommer vedtok å instruere regjeringen om å åpne for prøveprosjekter med sprøyterom.
Les mer...

Dagbladet og dopet

Presseutspill fra FMR

07.oktober.1998
Dagbladet har nettopp startet en reportasjeserie med tittelen "dropp dopet". I formen er det en holdningskampanje som advarer mot bruk av narkotika. Men fokuseringen på heroin og håpløshet, og påstandene om en mislykket narkotikapolitikk skaper grunnlag for Dagbladets skjulte dagsorden, nemlig ønsket om en liberalisering av narkotikapolitikken, skriver Forbundet Mot Rusgift i d...
Les mer...