Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Intervjuer og portretter

Intervju
Dobbel påvirkning av hasj og alkohol
2023-01-21
AdobeStock_369736576_1000x637

Spørsmålet om hva som er farligst – alkohol eller cannabis – har kanskje mest teoretisk interesse. I praksis drikker fire av fem ungdommer alkohol samtidig som de røyker hasj.

Fra Sverige
Cannabis har sterkere virkestoff nå enn i hippietida
2013-02-20

Cannabis dubbelt starkare idag än på 1970-talet Cannabis är en olaglig drog som är narkotikaklassad i Sverige. Ändå ifrågasätter många om den är så farlig för hälsan som det påstås. Saken kompliceras av att koncentrationen av drogens berusningsämne varierar. Helt klart är dock att den har den ökat, i grova drag med det dubbla sedan hippietiden på 70-talet. Vetandets värld redovisar forskningsläget idag.

Intervju
Dobbel påvirkning av hasj og alkohol
2012-03-13
Spørsmålet om hva som er farligst – alkohol eller cannabis – har kanskje mest teoretisk interesse. I praksis drikker fire av fem ungdommer alkohol samtidig som de røyker hasj.
Intervju:
Hjelp til hasjrøykeslutt
2009-05-07
Det er ganske nytt i Norge, men i Sverige har de drevet med det lenge: hasjavenning i kommunal regi.
Portrett:
Det startet med hasj
2009-05-07
En typisk alenemor. Halvlangt hår, briller og frisk farge i kinnene. Erlik Oslo og thermodress. Prostitusjon, tyveri og heroin. Manglende tenner og stoffbruk i 33 år. Hvordan skjedde det? Hun skulle jo bare prøve hasj én gang.
Intervju:
Tilskuer til sitt eget liv
2009-05-07
Roy-Johnny SkorgeRoy-Johnny Skorge er tidligere hasjbruker, og deltok på FMR sitt cannabis-seminar. Han ville snakke på vegne av de unge og de som ennå ikke er født. Han har 38 års erfaring med cannabis-bruk.
Intervju:
Hvordan virker hasjrøyking på hjernen, og hvilke konsekvenser får dette for dagliglivet?
2009-05-07
Hilde NicolaisenIngen vet så mye om hvor skoen trykker som den som har den på. Hilde Nicolaisen er sykepleier og tidligere hasjrøyker. Nå kjører hun kurs for hasjrøykere som vil slutte. Kurset skal bevisstgjøre og hjelpe til med den ofte tunge prosessen det er å komme seg ut av hasjens passiviserende grep. Mot Rusgift fikk en prat med henne om hasjens virkelige effekter.
Aurskog-Høland
- Det er jo ikke noe liv å være rusa hele tida
2003-11-01
Hasjlukta henger i lufta. På bordet ligger lightere og sigarettpapir. I sofaen sitter tre ungdommer med en felles skjebne.
Leder: Hasj på dagsordenen
2000-06-18
Det kan være mye uenighet i Norge når det gjelder hvilken holdning vi skal innta ­ eller fortsette å innta ­ overfor cannabisstoffene. Enkelte land har valgt - eller er i ferd med å velge ­ helt andre løsninger enn de vi hittil har stått for i Norge. Den diskusjonen pågår også i Norge. Men, det er overveiende enighet om at det ikke er ønskelig at ungdom skal ta i bruk cannabis, eller at hasj og marihuana skal bli like utbredt som alkohol er. Det er enighet om at bruken av cannabis bør holdes nærmest mulig null. Dette er en grunnleggende enighet som det er verdt å ta vare på og bygge videre på.