Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Idrett og alkohol

Idrett

Idrett uten alkohol

Uttalelse fra årsmøtet i FMR 2019

18.mars.2019
Forbundet Mot Rusgift diskuterte alkoholens plass innen idretten på sitt årsmøte i helgen. I utgangspunktet skal norsk idrett være alkoholfri, fastslo årsmøtet, men det er ofte ikke tilfelle. Med Holmenkolllhelgen frisjkt i minne, ber FMR om at Norges Idrettsforbund tar initiativ for å snu utviklingen.
Les mer...
Knut T

Bidra til en alkoholfri og hyggelig Kollen-fest

Forbundet Mot Rusgift oppfordrer:

08.mars.2019
Mange synes det er fornuftig med en «hvit» måned etter julefeiring eller en fuktig Syden-ferie. Hva med å legge inn en hel-hvit week-end også, nå når verdens beste skiløpere samles i Holmenkollen?
Les mer...
Plakat kampanje

Idrett og alkohol hører ikke sammen

Med Holmenkoll-lørdagen i friskt minne

19.mars.2018
Forbundet Mot Rusgift vedtok under sitt årsmøte i helga en uttalelse til Norges Idrettsforbund og Oslo kommune om at alkohol og idrett ikke hører sammen, og at myndigheter som gir salgs- og skjenkebevillinger til idrettsarrangementer også har et medansvar for tilstander som under Holmenkoll-lørdagen.
Les mer...
knut-lite

Leder: Alkohol & idrett

01.august.2017
Idretten skal være et trygt sted for foreldrene å sende barn og unge, hvor de får utvikle seg positivt, og lærer å kjenne idrettsglede og vennskap i et sunt miljø, hvor voksne, trenere og foreldre som deltar går foran som gode rollemodeller, også når det gjelder å holde idretten og samværet alkoholfritt.
Les mer...
AdobeStock_77446922

Kunnskapsturneen «Idrett og alkohol»

01.august.2017
Forbundet mot Rusgift har gjennomført Kunnskapsturneen «Idrett og alkohol» Det har FMR gjort og gjør med god hjelp fra Idrettsforbundet, flere av idrettskretsene, Skiforbundets Erik Røste, organisasjonen «Idrett uten alkohol», Actis, ishockeyklubben Stavanger Oilers, Tromsø Swingklubb, Nordhordland Folkehøgskole, NTG Kongsvinger og andre gode krefter.
Les mer...
Gro IUA[1]

Tankevekkende kampanje

20.juni.2017
Idrett Uten Alkohol, som er en kampanje i regi av DNT-Edru Livsstil, vil spre sitt budskap der barn og unge samles for idrett, lek og mestring, sier prosjektleder for kampanjen, Gro Anette Fanebust.
Les mer...