Uttalelse fra årsmøtet i FMR 2019

Idrett uten alkohol

2019-03-18
Idrett

Forbundet Mot Rusgift diskuterte alkoholens plass innen idretten på sitt årsmøte i helgen. I utgangspunktet skal norsk idrett være alkoholfri, fastslo årsmøtet, men det er ofte ikke tilfelle. Med Holmenkolllhelgen frisjkt i minne, ber FMR om at Norges Idrettsforbund tar initiativ for å snu utviklingen.


Forbundet Mot Rusgift oppfordrer:

Bidra til en alkoholfri og hyggelig Kollen-fest


2019-03-08
Knut T
Mange synes det er fornuftig med en «hvit» måned etter 
julefeiring eller en fuktig Syden-ferie. Hva med å 
legge inn en hel-hvit week-end også, nå når verdens 
beste skiløpere samles i Holmenkollen?

Med Holmenkoll-lørdagen i friskt minne

Idrett og alkohol hører ikke sammen

2018-03-19
Plakat kampanje

Forbundet Mot Rusgift vedtok under sitt årsmøte i helga en uttalelse til Norges Idrettsforbund og Oslo kommune om at alkohol og idrett ikke hører sammen, og at myndigheter som gir salgs- og skjenkebevillinger til idrettsarrangementer også har et medansvar for tilstander som under Holmenkoll-lørdagen.


Leder: Alkohol & idrett


2017-08-01

Idretten skal være et trygt sted for foreldrene å sende barn og unge, hvor de får utvikle seg positivt, og lærer å kjenne idrettsglede og vennskap i et sunt miljø, hvor voksne, trenere og foreldre som deltar går foran som gode rollemodeller, også når det gjelder å holde idretten og samværet alkoholfritt.


Kunnskapsturneen «Idrett og alkohol»

2017-08-01
AdobeStock_77446922

Forbundet mot Rusgift har gjennomført Kunnskapsturneen «Idrett og alkohol» Det har FMR gjort og gjør med god hjelp fra Idrettsforbundet, flere av idrettskretsene, Skiforbundets Erik Røste, organisasjonen «Idrett uten alkohol», Actis, ishockeyklubben Stavanger Oilers, Tromsø Swingklubb, Nordhordland Folkehøgskole, NTG Kongsvinger og andre gode krefter.


Tankevekkende kampanje


2017-06-20

Idrett Uten Alkohol, som er en kampanje i regi av DNT-Edru Livsstil, vil spre sitt budskap der barn og unge samles for idrett, lek og mestring, sier prosjektleder for kampanjen, Gro Anette Fanebust.