Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

UTGAVE 95 - Alkoholforskning - i og utenfor Norge

Tidsskriftet Mot Rusgift nr 95:
Alkoholforskning - i og utenfor Norge

mr95-collage-95

Om Mot Rusgift nr 2/2010

Bli abonnent: Vi har nå gleden av å tilby deg/ditt studiested/din arbeidsplass et abonnement på tidsskriftet Mot Rusgift for kr 300,- for 4 nummer, fritt tilsendt.

Les mer...
alcohol_commodity_100x151

Alkohol ingen ordinær vare

I vår kom boka ”Alcohol – No ordinary commodity” ut i en ny og oppdatert utgave, utgitt med støtte fra bl.a. WHO. Ingeborg Rossow fra Statens Institutt for Rusmiddelforskning har vært norsk deltaker i den internasjonale forskergruppen, som har stått bak denne oppsummeringen av alkoholforskningen på verdensbasis.

Les mer...
middag1_100x150

Alkohol og individuelle leveregler

Alkohol er et sosialt og kulturelt akseptert nytelsesmiddel. Samtidig er alkohol ett av våre største helse- og sosialproblemer. Hvordan skal vi som vanlige hverdagsmennesker forholde oss til alkohol i en slik sammenheng?

Les mer...
©PHOTOPQR/L

Alkoholen og familien

Hvor mange familier som har gått totalt i oppløsning under alkoholens virkninger er det vel neppe noen som vet med sikkerhet. Ved Borgestadklinikken har de mer erfaring med alkoholavhengighet og familieproblemer enn de fleste andre steder.

Les mer...
© M. CONSTANTINI/6PA/MAXPPPILLUSTRATION SPORT, OBJET

Idretten har klare holdninger mot alkohol

”Gi ungdommen ei flaske brennevin før idretten tar dem!” Slik lød oppfordringen fra en kjent norsk moromann for mange år siden. Og han har gjentatt budskapet flere ganger etterpå. Du skal ikke ha beveget deg mye i idretten for å se at alkoholen stadig spiller en rolle.

Les mer...