Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

UTGAVE 59 - Studenter og rusgifter

Mot Rusgift nr. 59 - februar 1997: Studenter og rusgifter

Leder: Etterretning og ettertanke

Opprullingen av etterretningsskandalene burde få folk flest til å stille spørsmål om hvor omfattende hemmelige tjenester vi er tjent med. Den offentlige debatten har først og fremst dreiet seg om hvilke skade som er påført politikernes og en del embetsmenns troverdighet.

Les mer...

Rusens historie?

Historikeren Bjørn Qviller har i 12 år arbeidet med verket "Bottles and Battles", om drikkefellesskapet gjennom 3000 år. Populærversjonen, "Rusens historie" foreligger nå på det norske samlaget.

Les mer...

Full Fattig Fet

Den heter så, en liten bok det svenske Systembolaget og Sveriges Förenade Studentkårer utga i 1995, om studentenes bruk av alkohol. Den blomstrende karaktrestikken er neppe dekkende for den typsiske studentutgaven av medel-svensson, men forsøker å favne de mest tørste.

Les mer...

"De fulleste gutta ..."

Oslo kommune har høsten 1996 gjennomført en kampanje med tittelen "De fulleste gutta ...". Målet for kampanjen var å øke forståelsen for at det er viktig å redusere forbruket, og å øke bevisstheten om hvordan målet kan nås. Tone Teppen skriver her en kommentar til kampanjeopplegget.

Les mer...

Studenter og andre ølhunder

Utropia, studentavisa for universitetet i Tromsø, pløyer ny jord når de flesker til med ølspalte som et nordnorsk svar på hovedstadsavisenes vinspalter. Ølbarometer hører til, men det har Urban gjort før dem.

Les mer...