Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

UTGAVE 73 - Positiv rus

Mot Rusgift 3-2004

Positiv rus

Mot Rusgift 3/2003 collage

Om Mot Rusgift nr 3-2004

Positiv rus utgitt september 2004. Bli abonnent: Vi har nå gleden av å tilby deg/ditt studiested/din arbeidsplass et abonnement på tidsskriftet Mot Rusgift for kr 200,- for 4 nummer, fritt tilsendt.

Les mer...
leder-knut-100

Tid for et paradigmeskifte?

FMR beskriver i dette nummeret av tidsskriftet begrepet "Positiv rus". Det finnes både kjemiske og ikke-kjemiske rusmidler. PC-spill framkaller rus. Spilleautomater framkaller rus. Og alkohol framkaller rus. Men hva er rus egentlig? Og er mennesket født med et grunnleggende rusbehov, slik bl.a. farmakologen, Liliana Bachs, hevder i dette nummeret?

Les mer...
Petter Solberg

Ruset av motorsport

- Ungdom må finne noe å ruse seg på Petter Solberg er verdensmester i rally. Han hadde ikke kommet dit han er i dag med flatfyll hver helg. For en unggutt fra Spydeberg var det motorsporten som ga kicket.

Les mer...
Kristin Sagberg

FMR-Kristin samler studentene til positiv rus

Kristin er ikke vanskelig å se der hun svinger inn med mopeden sin på plassen mellom HF og SV på Blindern. I 12 dager har Forbundet Mot Rusgift hatt ansvaret for Cafételtet under Studentfestivalen, og det har vært nok å holde på med. Tidlig om morgen, opp på mopeden med kurs for Økern hvor dagens daglige bullentin skal hentes. Tilbake til Blindern for å dele ut, og så skal Ca...

Les mer...
Christer Falck

Ruser meg på musikken

Christer Falck er erklært avholdsmann. Det bare ble sånn. Har aldri smakt alkohol. Likte ikke lukten av øl engang. "Mora mi drakk seg i hjæl!" Det var standardsvaret når alle ville vite hvorfor. Men det er ikke sant! Ble bare så inderlig lei av å måtte forklare. Svaret stoppet diskusjonene. Nå tar han gjerne diskusjonene.

Les mer...
Liliana Bachs

Alle har et naturgitt behov for rus

Liliana Bachs er overlege ved Nasjonalt folkehelseinstitutt, Divisjon for Rettstoksikologi og Rusmiddelforskning, og spesialist i klinisk farmakologi, dvs. at hun vet hvordan legemidler virker og hvilke prosesser og effekter ulike substanser setter i gang i kroppen. Vi var interessert i en faglig vurdering av hvordan rusen arter seg, rent biologisk, og om det er noen forskjell...

Les mer...
Dans

Vann, brus og boogie woogie

På festene i dansemiljøet ved NTNUI går det mest i vann og brus. Øl skaper lett krøll på dansegulvet, for kropp og hode trenger maks skjerping når improvisasjon og koordinering på høyt nivå skal lykkes. Men alkoholfri drikke legger definitivt ingen demper på stemningen.

Les mer...
Samlekort

Olympisk rus - en utrolig rus

OL på Lillehammer - det må ha vært tidenes rus i Norge. Da tenker jeg ikke på rusen i øl-teltene og alle de andre stedene der giftstoffene var tenkt fortært. Nei, for var det noe sted den planlagte rusen ikke slo til, så var det nettopp der. I de hundredetusener hjem derimot, og hos de tusener av publikummere, deltagere, pressefolk, frivillige funksjonærer og andre, svulmet sto...

Les mer...