Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nyheter om narkotika

Helge Waal

Portugalmodellen II

Ny podcast fra FMR

27.juni.2017
I denne podcasten intervjuer vi professor Helge Waal ved Senter for Rus- og Avhengighetsforskning i Oslo om narkotikapolitikken i Portugal og likhetene og forskjellene mellom norsk og portugisisk narkotikapolitikk.
Les mer...
Lars Holmen

Portugalmodellen I

Ny podcast fra FMR

26.juni.2017
Forbundet Mot Rusgift har foretatt et intervju med Lars Holmen i Norsk Narkotikapolitiforening med utgangspunkt i den portugisiske narkotikapolitikken. Holmen forklarer bakgrunnen for narkotikareformen i 2001 og hvordan den har utviklet seg fram til i dag.
Les mer...

Cannabis mørke side

Kronikk i Dagbladet

27.november.2013
Å påføre seg selv psykiske lidelser, reduserte kjøreferdigheter, økt voldstendens er bivirkninger som også rammer andre.
Les mer...

Amfetaminbruk blant de "vellykkede"

Ofte i kjølvannet av alkohol

11.november.2013
Artikkelen peker på et fenomen, men er ikke nøyaktig i forhold til brukergrupper og utbredelse.  Amfetamin har også vært brukt en del i mer tradisjonelle narkotikamiljøer.
Les mer...

Svekket hukommelse etter bruk av ecstasy

Undersøkelse

09.juni.2006
Mye tyder på at ecstasybruk i seg selv kan føre til en svekkelse av hukommelsen, som igjen er av betydning for læring. Samtidig bruk av andre rusgifter kan se ut til å ha betydning for forekomsten av psykiske lidelser. Dette viser en ny gjennomgang ved Folkehelseinstituttet.
Les mer...