Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Debattartikler

Debattartikler vedrørende medikamentassistert rehabilitering

- Gratis heroin - et blindspor

Forbundet Mot Rusgift

14.februar.2007
- Gratis heroin vil være en bjørnetjeneste for brukerne, sier leder i Forbundet Mot Rusgift, Knut T. Reinås i en kommentar til jusprofessor Asbjørn Strandbakkens utspill om å dele ut heroin for å få ned kriminaliteten.
Les mer...

Savner en helhetlig problemforståelse

Høringssvar om oppfølging av LAR-evalueringene:

19.oktober.2005
FMR peker på at hastverket med å rekruttere store grupper inn i LAR, har gått ut over kvaliteten i tilbudet mange steder.
Les mer...

-Vi trenger et kvalitativt oppfølgingstilbud

Legemiddelassistert rehabilitering:

30.april.2005
- Metadon og Subutex er ingen løsning- vi trenger psykososial oppfølging, sa Subutex- og metadonbrukere, da FMR arrangerte debattmøte om legemiddelassistert rehabilitering - LAR - denne uken.
Les mer...

Diskusjon om metadon

Fredrikstad

28.januar.2004
Østfold er ett av de områdene hvor overdosedødsfallene gikk opp i fjor. Nå diskuteres metadon som et sentralt innslag i politikken.
Les mer...

Heroin dreper mennesker

Kommentar til innlegg i VG

08.april.2002
Av Knut T. Reinås, leder i Forbundet Mot Rusgift og Jan Erik Thoresen, generalsekretær i Landsforbundet Mot Stoffmisbruk. Under tittelen "Overlagt drap på heroinister" forklarer Bjørn Ursfjord i VG den 2. april hvorfor fri heroin burde avløse en restriktiv narkotikapolitikk.
Les mer...

Medikalisering av rusgiftfeltet

17.april.2001
Stort sett vil de fleste som blir "rusfrie" i forhold til heroin på metadon måtte fortsette med metadon resten av livet, skriver Geir Riise som opplever at foreldre til ungdom med store rusproblemer fast og bestemt tror metadon er et hjelpemiddel som kan løseproblemene.
Les mer...

Friske nok til å bli kriminelle?

17.april.2001
Hallgeir Larsen, tidligere leder i Norsk Narkotikapolitiforening, NNPF, holdt et innlegg om medikamentassistert behandling på FMRs metadonkonferanse den 7. desember 2001. Innlegget ble holdt på bakgrunn av utsagn fra politihold i pressen om at mange metadonklienter opprettholder en kriminell livsstil også etter at de har fått tildelt metadon.
Les mer...

Metadonbehandling i Norge: Runaway train?

02.april.2000
Metadonprogrammet i Norge er to år. Mer enn 700 rusmiddelmisbrukere får nå metadonassistert rehabilitering, noen får også annen type legemiddelassistert behandling. Like mange står på søkerlistene, og ventekøene er fortsatt lange. Dette skriver Frid Hansen & Ulf Jansen i tidsskriftet Rus og Avhengighet nr. 2-2000.
Les mer i PDF-fil fra "Rus og avhengighet"