LMS:

- Sprøyterom gir ingen verdighet

Publisert 2005-02-07

Verken de stoffavhengige eller deres pårørende har tro på at det nye sprøyterommet i Oslo bringer mer verdighet i brukernes liv. - Verdighet begynner med et sted å bo.

Det sier informasjonssjef Jan Erik Thoresen i Landsforbundet mot stoffmisbruk (LMS), som representerer familiene til stoffavhengige i Norge.

Oslos skiftende byråder har latt sstoffavhengige gå for lut og kaldt vann. De har ikke hatt bolig, de har ikke fått noen oppfølging. Når politikerne nå åpner et sprøyterom er det for å vise at man «gjør» noe. Vi mener man heller bør bygge ut feltpleien og sørge for at alle stoffavhengige har et sted å bo, sier Thoresen.

Også leder Jan Storaas i Rusmisbrukernes interesseorganisasjon (Rio) er kritisk til Norges første sprøyterom, som ble åpnet i Oslo forrige mandag.

- Det ligger klare begrensninger her for tunge narkomane. Det er også naivt å tro at helsepersonell kan få til en samtale med de narkomane både før og etter at de har satt en sprøyte, sier leder for Rusmisbrukernes Interesseorganisasjon, Jon Storaas, til NRK Østlandssendingen om åpning av sprøyterom for narkomane i Oslo.

Du kan lese mer om dette hos Actis.

Regelverket for hvordan det første sprøyterommet i Oslo skal drives kan du lese hos Rusmiddeletaten.