Dette sier han i en julehilsen på Fremskrittspartiets nettsted. Bakgrunnen er at regjeringen har sendt ut på høring et forslag om å etablere et forsøk med sprøyterom bemannet med sosialfaglig personale.

- Dersom feil bruk av sprøytene utvikler seg til overdoser har man bare ½ til 1 minutt hvis man skal redde livet til misbrukeren. Dette klarer vi bare hvis det er kvalifisert personell til stede i sprøyterommet hvor sprøytene settes. Skal vi ha håp om at ordningen med sprøyterom skal fungere og føre til bedre helse for de narkomane må helsepersonell være til stede. Uten slikt personell trenger vi ikke sprøyterom, sier Alvheim, som karakteriserer sprøyterom uten helsepersonell som livsfarlige.

Vi er enige med Alvheim at sprøyterom er livsfarlige, med eller uten helsepersonell, bl.a. fordi bare en mindre andel av overdosene oppstår så umiddelbart som Alvheim beskriver. Mer en halvparten av overdosene inntrer 1-3 timer etter injeksjon, og da er jo brukeren ute  av sprøyterommet for lenge siden. I tillegg til faren for dødsfall, kan en eneste overdose føre til varige hjerneskader.

Alvheim gir også et spark til Landsforbundet Mot Stoffmisbruk, fordi denne organisasjonen også er i mot sprøyterom:

- I spørretimen i Stortinget i går viste Helseministeren til at Landsforeningen mot stoffmisbruk er imot sprøyterom. Helseministeren vet at den foreldreforeningen han viste til ikke er representativ for fagmiljøene. KrF er sterkt representert i denne foreningen - en forening som i sin tid var en bremsekloss for behandling med Metadon og Subutex. Departementet kan ikke bruke denne foreningen som referanse når det gjelder sprøyterom, avslutter Alvheim som håper at sprøyterom med helsepersonell til stede nå blir en realitet.

Kommentar: Landsforbundet Mot Stoffmisbruk kan sikkert svare for seg selv, men det virker som Alvheim nå famler etter de argumentene han kan finne. Hadde han sagt at KrF er sterkt representert i Kirkens Bymisjon, ville det sikkert hatt mer for seg. De har som kjent tatt standpunkt for sprøyterom. For det andre så er Landsforbundet Mot Stoffmisbruk representativt for det store flertallet av høringsinstanser, dvs. fagmiljøer, som har uttalt seg mot sprøyterom. Det er Alvheims venner i fagmiljøene som ikke er representative. Aftenpostens oppsummering av høringsinstansenes syn kan du lese her.

Du kan lese Landsforbundet Mot Stoffmisbruks høringsuttalelse om sprøyterom her.