Droppa hele drikkemaset

Av Guro Bråthen

Publisert 2006-12-06

Intervju:
Navn: Håkon "Hawk" Lund
Alder: 31 år
Musikkprodusent, Warlocks

Hawk
Hawk

Håkon mener det fungerer til et visst punkt å være edru på fest. Men som han sier: Etter hvert som folk blir mer og mer fulle, blir det også mer slitsomt å være edru”.

Opplever du, Håkon, at man må ha en begrunnelse for å ikke drikke alkohol?

- I svært mange settinger er det folk som lurer på hvorfor jeg ikke drikker. Som regel tenker jeg aldri over det selv, det er alltid andre som minner meg på det hele tiden. Jeg gir aldri noen unnskyldning eller begrunnelse for å ikke drikke, jeg sier det bare som det er. Svært mange tror man er religiøs eller må ha en spesiell bakgrunn bare fordi man ikke drikker. For meg er det enkelt, jeg begynte aldri. Jeg syntes det smakte puke som fjortenåring og jeg bestemte meg der og da at å drikke var noe latterlig bullshit. Jeg ble mye mer opptatt av å oppleve ting 100 % klar i hodet. Det gir en mye sterkere følelse! Dessuten var det på den tiden da det fortsatt var kult å være anti dop og alkohol i hiphopmiljøet, så det passet meg veldig bra å droppe hele drikkemaset.

Så hva svarer du da når folk spør hvorfor du ikke drikker?

- Svarer enkelt og greit at jeg ikke drikker og at jeg aldri noensinne har hatt behov for det. Jeg synes dessuten at det meste av alkohol smaker dritt og jeg trenger ikke giftstoffer i kroppen for å kose meg.

Håkon Lund føler fest dreier seg om en samling av mennesker som vil ha det gøy, eventuelt feire noe. Han utdyper; For meg er festing kraftig overvurdert. Jeg liker meg hundre ganger bedre på kino med en kompis, eller spise en god middag sammen med venner. Men skal man først ut på mener Håkon det viktigste med en god fest ligger i å ha gode venner tilstede og bra musikk. Mangler dette kan man ta kvelden tidlig!”.

På spørsmål om hvordan han opplever å være edru på fest når andre drikker, svarer Håkon: - Kommer helt an på stedet og anledningen. Er det mange kjentfolk der er det som regel greit å være edru. Man får med seg mye rart som skjer, og ofte blir man den «fornuftige» som kanskje passer på de andre. Jeg har flere ganger opplevd å ufrivillig bli dratt inn i ulike situasjoner bare fordi jeg var den eneste edru. Det er utrolig hvor mye mongoting som skjer med alkohol i bildet. Hadde folk sett seg selv drita noen ganger, hadde det kanskje gått opp et lys for noen og enhver.

I forhold til å oppnå lykkefølelse mener Håkon det er 1000 forskjellige ting som spiller inn ”men det beste som finnes er de følelsene man opplever når man er 100 % tilstede.” Han fortsetter - Altså, jeg tror at man helt klart opplever ting sterkest når man er edru. Sex drita full for eksempel… Hva er fett med det?? Det hersker kanskje en litt «romantisk» oppfatning om at de som driver med kreative yrker som musikk har et litt fritt forhold til i alle fall alkohol. Har du møtt noen uvanlige reaksjoner?

- Det er i hvert fall maaaange tilstelninger med gratis alkohol. Og gratis alkohol får folk til å gå bananas. Det er helt latterlig faktisk. Men noen uvanlige reaksjoner... Faktisk syns de fleste at det er sinnssykt kult at man ikke drikker”. Han avslutter: - Mange sier de skulle ønske de klarte å la vær å drikke selv...